14 / 05 / 2024

tapu daireleri çalışma sistemi

tapu daireleri çalışma sistemi

Tapu dairelerinde harç yatırma prosedürünün alıcı ve satıcıyı zor durumda bıraktığını vurgulayan Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı, yenilendiği belirtilen sistemin ise pek çok noktada çalışmadığını söyledi...

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri çalışma gün ve saatleri nasıl? İşte 2023 Tapu Müdürlükleri güncel çalışma saatleri

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, 2023 yılı için çalışma gün ve saatleri oldukça merak edilip araştırılmaktadır.

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Tapu dairesi çalışma saatleri 2022!

Tapu dairesinde bir işlem yapmak isteyen vatandaşlar, randevu almadan önce tapu dairesinin çalışma saatlerine bakıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2022...

Tapu dairesi çalışma saatleri 2018!

Gayrimenkullerin tapuları ile ilgili yapılacak iş ve işlemler için tapu dairelerine gidilmesi gerekiyor. Peki, tapu dairesi saat kaçla kaç arası hizmet veriyor? İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2018..

Tapu dairesi çalışma saatleri 2017!

Gayrimenkul tapuları ile ilgili alım-satım işlemi başta olmak üzere tüm işlemler tapu dairesinde yapılıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2017..

Tapu çalışma saatleri 2016!

Tapu Müdürlükleri, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların tapu alım satım işleri kayıt altına alınıyor. Peki, tapu dairesi mesai saatleri kaçla kaç arasındadır? İşte tapu çalışma saatleri 2016..

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 300 noktada çalışma!

Kentin her gün ortalama 300 değişik noktasında çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, temizlikten köprü-alt geçit bakım ve onarımına, parklarda düzenlemeden kente estetik kazandırmaya kadar birçok alanda faaliyet yürütüyor.

Seka'nın bir yıllık çalışma raporu kabul edildi!

Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka’nın meclise sunduğu bir yıllık çalışma raporu ve Cemevlerine ibadethane statüsü verilemesi kabul edildi.

GYODER 2015 yılı çalışma dönemi bütçe açıklaması!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği 2015 yılı çalışma dönemi bütçe açıklamalarını yayımladı. Bütçe raporunda gelir, gider, diğer aktivite ve organizasyonlarla ilgili bütçe açıklamaları yer alıyor.

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları!

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları..

Vergi dairesi çalışma saatleri 2015!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken değer artış kazancı ve kira gelir vergisi için beyanname dönemi Mart ayı ile başladı. İşte 25 Mart'a kadar verilecek beyannameler için vergi dairesine gidecek olanlara vergi dairesi çalışma saatleri 2015...

tapu daireleri çalışma sistemi Haberi

tapu daireleri çalışma sistemi

Tapu Dairelerindeki ATM’lerin Büyük Çoğunluğu Çalışmıyor

Tapu işlemi öncesinde ödenen alım-satım harcının bankaya yatırılması, bankaların uzun süren işlem kuyrukları nedeniyle müşteriler açısından zaman kaybına, bazen bir tapu işleminin iki günden daha uzun sürmesine yol açıyor. Bu nedenle tapu dairelerine ‘tapu harçlarının ATM’lerden ödenebilmesi’ ile getirilen alternatif ödeme yolu pek çok tapu dairesinde çalışmadığı için mağduriyet büyük ölçüde devam ediyor. 

Sistem Yenilendiğinde Hız ve Rahatlık Kazanacak

Her şeyin internet üzerinden en gelişmiş sistemlerle uygulandığı günümüzde tapu dairelerinin hala çağa ayak uyduramadığını belirten Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı şunları söyledi: “Tapu harcının bankaya yatırılması elbette ki işlemlerin kayıt altına alınması açısından zaruridir. Ancak günümüzde havale, EFT, kredi kartı yoluyla ödeme gibi internet üzerinden anında gerçekleştirilebilecek pek çok alternatif yol varken, milyonlarca liralık...