27 / 04 / 2024

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...



Gelecek sene ödenecek fazla çalışma ücretlerine de yer verilen 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM'ye sunuldu. 

Yeni Şafak Gazeetsi köşe yazarı Ahmet Ünlü, bugünkü köşesinde 2024'te kurumlara göre farklı ödenecek fazla çalışma ücretlerini kaleme aldı. 

Ahmet Ünlü, söz konusu yazısında bazı kurumlardaki fazla çalışma ücretlerinin toplu sözleşme gereğince teklifte belirtilen rakamların belirli katları şeklinde uygulandığının altını çizdi. 

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

1. N.V.İ PERSONELİNE VERİLECEK FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli personele, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekili ve mahalli idareler genel seçimleri dönemlerinde fazla çalışma yaptırılmasının kararlaştırılması durumunda, her bir seçim döneminde toplam 50 saati aşmamak üzere ve yapılan fiili fazla çalışmalar karşılığında her saat için 10,1 x 5= 50,5 lira ödenecek. 

Yine, T.C. kimlik kartı ile pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması amacıyla  mesai saatleri dışında fiilen yapılan çalışmalar karşılığında, N.V.İ. Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli personele, her bir personel için ayda 50 ve senede 500 saati aşmamak üzere saat başı 10,1x5=50,5 lira fazla çalışma ücreti verilecek. 

2. SGK İL MÜDÜRLÜKLERİ VE VERGİ DAİRESİ PERSONELİ FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ 

SGK’nın taşra teşkilatı personelinden (Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında emeklilik işlemlerinin fiilen yürütüldüğü birimlerde çalışanlar dahil) ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatı personelinden iş yoğunluğu diğerlerine göre daha çok olan vergi dairesi müdürlüklerinde iş yoğunluğu diğerlerine göre daha fazla olan birimlerde görevde bulunan memurlar ile sözleşmeli personele, her bir personel için ayda 50 ve yılda 350 saati aşmayacak şekilde 10,1*5=50,5 TL tutarında fazla çalışma saat ücreti ödeniyor. 

Ödeme gerçekleştirilecek personel sayısı, taşra teşkilatında görev yapan toplam personel sayısının yüzde 25'ini aşamıyor. 

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

3. KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÜNİVERSİTE YURT PERSONELİNİN FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİ 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda görevde bulunan personelden (sözleşmeli yurt yönetim personeli dahil) kendilerine 10,1x5=50,5  lira tutarında saat başı fazla çalışma ücreti  verilecek. 

Bu ödemeler üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personel için de yapılıyor. 

4. DİN GÖREVLİLERİNE VERİLECEK FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ 

Cami ve mescitlerde görev yapan baş imam hatip, uzman imam hatip, imam hatip, baş müezzin kayyım ve müezzin kayyımlara, dini bayram günleri hariç ulusal bayram ve tatil günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti veriliyor. 

Ayrıca, Ramazan ayı boyunca fiilen çalışmış olanlara, kullanamadıkları hafta tatil günlerinden 3 günü için, yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti veriliyor. Bu durumda her gün için yapılacak ödeme tutarı 10,1x4x8= 323,2 lira oluyor. 

Ayrıca, başvaiz, uzman vaiz, cezaevi vaizi ve vaiz kadrolarında bulunanlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için merkezi yönetim bütçe kanununda yer alan fazla çalışma saat ücretinin 5 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödeniyor. 

Her gün için yapılacak ödeme tutarı ise; 10,1x5x8= 404 Türk Lirası oluyor. 

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

5. KURS MERKEZLERİNDE GÖREVDE OLAN PERSONELİN FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ 

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi çerçevesinde açılan kurs merkezlerinde görev yapan yönetici ve öğretmenler hariç olacak şekilde normal çalışma saatleri dışında bu merkezlerde kurs süresince fiilen çalışan memurlara, bu çalışmaları karşılığında ayda 50 saati aşmamak üzere 10,1x5= 50,5 lira saat başı fazla çalışma ücreti verilecek. 

6. DEVLET SU İŞLERİ PERSONELİNİN FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ 

A- Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan memur ve sözleşmeli personele ayda 70 saate kadar 10,1x4 = 40,4 lira saat tutarında,

B- 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Silvan Projesi ile Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü’nde görevde olan memur ve sözleşmeli personele ayda 50 saate kadar 101x4=40,4 lira saat tutarında,

C- Bölge Müdürlüklerinde görev yapan memur ve sözleşmeli personelden 1 ve 2. bentlerde yer almayanlara senede toplam 300 saati aşmamak şartıyla ayda 50 saate kadar 101x4= 40,4 lira saat tutarında,

D- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatına dahil kadro veya pozisyonlarında bulunan personelden; tabii afetlerde fiilen çalışanlara, bir takvim yılında 125 saati aşmayacak şekilde 5,40x5= 50,5 lira saat tutarında, fazla çalışma ücreti verilecek. 

7. TAPU MÜDÜRLÜKLERİNİN PERSONELLERİNE FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün tapu müdürlüklerinde görevde bulunan memurlar ile sözleşmeli personelden normal çalışma saatleri dışında fiilen çalışanlara her bir personel için ayda 50 ve senede 400 saati aşmamak şartıyla 10,1x5= 50,5 Türk Lirası tutarında saat başı döner sermaye bütçesinden fazla çalışma ücreti verilecek. 

İsrail-Filistin çatışmaları endişeleri körükledi: Gaz fiyatları haftayı yükselişle açtı!

Altında kasım rüzgarı geliyor! İslam Memiş yatırımcıları uyardı! Bunu yapan batar...

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!


Geri Dön