28 / 04 / 2024

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...



Göç İdaresi tarafından yabancıya konut satışı ile ilgili bir son dakika adımı atıldı. Bu kapsamda, yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. 

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır geçtiğimiz sene 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmesinin ardından, ikamet amaçlı konut satışına da düzenleme geldi. 

Yabancıların 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren ikamet izni alabilmek için alacakları gayrimenkullerde 75 bin dolar olan alt sınır 200 bin dolar olarak güncellendi. 

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

TAŞINMAZ DEĞERLEME RAPORU KABUL EDİLMEYECEK, TAPUDAKİ SATIŞ BEDELİ ESAS ALINACAK

Gayrimenkul Uzmanı Dr.Mustafa Koçak, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Satın alınma tarihi 16 Ekim 2023 ve sonrasında olan taşınmazlar üzerinden taşınmaz amaçlı kısa dönem ikamet izni başvurusunda, Tapu üzerindeki satış bedelinin tüm şehirler için tapunun alındığı gündeki (tapu edinim tarihi) Merkez Bankası döviz satış kuru esas alınarak asgari 200 bin dolar karşılığı olması koşulu geldi" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren alınacak tapularda taşınmaz değerleme raporu kabul edilmeyecek ve tapu üzerindeki satış bedeli dikkate alınacak.

Düzenlemenin kapsamına ilişkin de bilgiler veren "Mustafa Koçak, "Bu uygulama için başvuru türü (ilk/geçiş/uzatma) fark etmiyor. Satın alma  tarihi 16.10.2023 tarihinden önce olan taşınmazlar üzerinden yapılacak başvurular bu uygulama kapsamında bulunmuyor" şeklinde konuştu. 

26.04.2022’den 16.10.2023 tarihine kadar edinilen taşınmazlarda büyükşehirler için 75 bin dolar, diğer şehirler için 50 bin dolar şartı aranacağının altını çizen Koçak, "Bu başvurular için taşınmaz değerleme raporu da istenecek" ifadelerine yer verdi. 

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

200 BİN DOLAR YAPILMASI YANLIŞ, RAKAM DAHA FAZLA OLMALI

Ege'de Sonsöz'den Diren Çelik'in aktardığına göre, Emlak Danışmanı Mustafa Elgün de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Önceliğin Türk vatandaşlarının konut sahibi olmasının olduğuna dikkat çeken Mustafa Elgün, "“75 bin doların alt limit olması kesinlikle bizim beklediğimiz bir rakam değil. 750 bin
dolar-1 milyon dolara bandına yükseltilmesi gerek" diye konuştu. 

200 bin dolara yükseltilmesinin bilr yanlış olduğunu aktaran Elgün, hükümetin gayrimenkul alınması için önceden 1 milyon dolar olan şartı 400 bin dolar olarak güncellediğinin altını çizdi ve bu rakamın çok az olduğunu yineledi. 

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Motorine bu gece 1.57 TL indirim geliyor! Fiyatlar 40 TL'nin de altına düşecek! Sürücüler dikkat! 


Geri Dön