28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş'ta toptancılar sitesindeki esnaflar için hibe destekli imar hakkı müjdesi geldi. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler.



Toptan gıda esnafının imar sorununu çözüme kavuşturan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş esnafına müjdeli haberi açıkladı. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler. 

KAHRAMANMARAŞ ESNAFINA İMAR MÜJDESİ!

Toptan gıda esnafının imar sorununu çözüme kavuşturan Başkan Hayrettin Güngör, “Toptan gıda esnafımızın iş yerlerinin mevcut imar hakları korunmuş olup, hak sahipleri yapı ruhsatı alarak Bakanlığın yerinde dönüşüm projesi kapsamında hibe ve kredi desteğinden de yararlanarak iş yerlerini inşa edebilecekler” dedi.

Her zaman esnafın yanında olan, taleplerini dinleyen, sorunlarını çözüme kavuşturmak için büyük çaba gösteren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, geçtiğimiz haftalarda Gıda Toptancılar Çarşısı’na gerçekleştirdiği ziyarette esnaflardan gelen talep üzerine, depremde yıkılan iş yerlerinin imar sorununu çözüme kavuşturdu.

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

İŞ YERLERİNİ AYNI YERE YAPABİLECEKLER!

Maraş Gündem'de yer alan habere göre; toptan gıda esnafıyla gerçekleştirilen toplantıdan sonra konuyla ilgili önemli ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Hayrettin Güngör; iş yerlerinin mevcut imar haklarının korunmuş olup, hak sahiplerinin yapı ruhsatı alarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yerinde dönüşüm projesi kapsamında hibe ve kredi desteğinden de yararlanarak iş yerini inşa edebileceklerinin müjdesini verdi. 

40 BİN TL’YE KADAR KREDİ DESTEĞİ!

Başkan Hayrettin Güngör açıklamalarının devamında ise şu ifadeleri kullandı: “Jeoloji Mühendisleri Odası ile görüşülerek parsel bazlı zemin etüdü bedeli 25 Bin TL olarak kararlaştırıldı.

Bu konuda Bakanlığımızın da 40 Bin TL’ye kadar desteği bulunuyor. Ayrıca ruhsat alıp yerinde dönüşüme başlayacak olan hak sahiplerinin arsalarına dışarıdan getirilerek dökülen hafriyatların kaldırılmasına da destekte bulunacağız. Toptan gıda esnafımıza hayırlı olsun. Yeni Kahramanmaraş’ı el birliği ile inşa etmeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaflara 250 bin TL'ye kadar 12 ay ödemesiz kredi müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Bu yıl sonuna kadar...

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Geri Dön