30 / 04 / 2024

tapu dairesinde yapılan satış

tapu dairesinde yapılan satış

Tapu devir işlemleri nasıl yapılır?: Tapu devri, alıcı ve satıcı tarafından ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü’nde gerçekleştirilir. Alıcı veya satıcı bir sebeple gelemezlerse, noterden yetki verdikleri vekilleri de onlar adına alım satım yapabilir...

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!

Tapu devir masrafları kime aittir?

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir işlemlerinde belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapu devir masrafları kime aittir?

Vekaleten yapılan tapu devri iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaleten yapılan tapu devrinin iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Tapu harcı ne kadar oldu 2021?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? Tapu harcı ne kadar oldu 2021? İşte tüm merak edilenler...

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? İşte tapu harcı 2021 oranları...

2020'de en çok tapu işlemi yapılan iller!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce açıklanan verilere göre; tapuda geçtiğimiz yıl 18 milyar 150 milyon 286 bin liralık işlem yapıldı. Peki tapuda en çok işlem yapılan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Tapu satış döner sermaye harcı 2021!

Tapu dairesinde yapılan işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte tapu satış döner sermaye harcı 2021...

tapu dairesinde yapılan satış Haberi

tapu dairesinde yapılan satış


Tapu devir işlemleri nasıl yapılır?


Tapu işlemi, alıcı ve satıcı tarafından ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü’nde gerçekleştiriliyor. Alıcı veya satıcı bir sebeple gelemezlerse, noterden yetki verdikleri vekilleri de onlar adına alım satım yapabiliyor. Kredi kullanılıyorsa bankayı temsilen ipotek işlemlerini ve ödemeyi yapmak üzere bankanın avukatı da hazır bulunmalıdır. 


Tapu işlemleri sırasında hem alıcı hem de satıcı, satış bedeli üzerinden binde 15 oranında ayrı ayrı tapu harcı ödemek zorundadırlar. Örneğin 100.000 TL’lik bir alım satımda tapu harcı, her iki taraf için de 1.500 TL’dir. Bundan başka satıcı 68 TL civarında döner sermaye harcı da ödüyor. 


Tapu dairesinde yapılan satış esnasında izlenecek yol şöyledir: 


1) İlgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat eder. 

2) Başvuru fişi düzenlenir, tapu harçları müdürlükçe tahakkuk edilip, ilgili bankalarca tahsil...