09 / 05 / 2024

tapu dairesinden istenen belgeler

tapu dairesinden istenen belgeler

Tapu dairesinde yapılabilecek her işlem için ilgilisinden farklı evraklar talep ediliyor. Peki, tapuda en çok yapılan 15 işlem için hangi evraklar gerekli?

Tapu dairesinde istenen evraklar!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için ise tarafların gerekli belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı hangi belgeleri temin etmek zorunda?

Ev alacaklar dikkat! Tapu oyununa gelmeyin!

Ev almak isteyenler vatandaşlar dikkat. Tapuda müstakil olarak gösterilen evler aslında müstakil  tapu olmayabiliyor. Hukukçu Umut Metin, satın alınmak istenen evlerin tapuları için sorgulama yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Tapu harcı ödeme!

Tapu dairesinden veya web tapu üzerinden online bir şekilde yapılan tapu devir işlemleri için ödeme nasıl yapılır? İşte tapu harcı ödeme işlemleri..

Ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Ev satın almaya karar veren kimseler bu işlemi tapu dairesinden gerçekleştiriyor. Peki, ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Hangi taşınmazlara DASK yapılır?

KrediPazar.com tapu dairesinden edindiği bilgilere göre, 634 sayılı Kat Mülkyet Kanunu'na göre bazı binalarda DASK yapılması zorunlu oluyor...

Tapu randevu alma saatleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek işlemler için önceden tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu randevusu nasıl yapılır? İşte tapu randevu alma saatleri..

Tapudan randevuyu kim alır?

Tapu dairesinde yapılacak işlemler için, öncelikle tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Bu randevu telefondan ya da internetten alınabiliyor. Peki, tapudan randevuyu kim alır? İşte yanıtı..

Tapu randevu alma örneği!

Tapu dairesinde yapılacak gayrimenkul alım satım işlemleri için tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, tapu dairesinden randevu nasıl alınır? İşte tapu randevu alma örneği..

Arsa tapu işlemleri nasıl yapılır?

Arsa tapu işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle ilgili tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, randevu alındıktan sonra ne yapılır? Arsa tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir süresi!

Bir gayrimenkulün devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlem için öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, tapu devir süresi nedir? İşlemler ne zaman tamamlanır?

Tapu bağış işlemi için istenen belgeler!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri satış yolu ile yapılabildiği gibi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış işlemleri nelerdir? Tapu bağış işlemi için istenen belgeler hangileridir?

Emlak beyan değerini gösteren belge nereden alınır?

Tapu devir işlemin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi, tapu dairesinden randevu alınması ve tapu masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, gerekli olan emlak beyan değerini gösteren belge nereden alınır?

Tapuda cins değişikliği için istenen evraklar!

Tapu üzerinde bazı değişiklikler yapılabiliyor. Yapılann bu işleme cins değişikliği (tashisi) deniyor. Peki, tapuda cins değişikliği işlemi nasıl yapılır? Tapuda cins değişikliği için istenen evraklar nelerdir?

tapu dairesinden istenen belgeler Haberi

tapu dairesinden istenen belgeler

Tapu dairesinde yapılabilecek her işlem için ilgilisinden farklı evraklar talep ediliyor. İstenen bu evrakların önceden bilinmesi ve toplanması, işlem anında herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına önem taşıyor. Aksi durumda evraklardan bir tanesinin bile eksik olması, işlemin tamamlanmamasına ve bir sonraki günlere sarkmasına neden olabiliyor.

Peki, tapu dairesinde hangi işlem için hangi evraklar isteniyor. İşte tapuda en çok yapılan 15 işlem için gerekli belgeler:

1) Taşınmaz Sorgulaması, Kayıt ve Belge Örneği istemi

Evrak: 

1- Kamu Kurumlarına Ait Resmi Yazı.
2- Nüfus Cüzdanı veya Temsil Belgesi

2) Satış

1- Nüfus Cüzdanı ve Temsil Belgesi    
2- Gerçek Kişilerde Fotoğraf    
3- İcra Müdürlüğünün Satış Müzekkeresi (Cebri İcra Yolu ile Satılmış ise).  
4- Mahkeme Müzekkeresi  (Ortaklığın Giderilmesi Davası Yolu ile Satılmış ise).
5- Bina Vasıflı Taşınmazlarda Zorunlu...