17 / 05 / 2024

tapu değer tespiti

tapu değer tespiti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2021 Cumhurbaşkanlığı yıllık planı ile vergi adaletinin sağlanması ve tapudaki fiyatın değer değişimlerinin incelenmesi için 2 birim kuruluyor. Yeni sistem ile vergide adaletin pekiştirilmesi sağlandı.

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri belli oldu! Şube ve ofisler için tam bu kadar değer biçildi! 

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin inşaatına başlanması için gayrimenkul değer tespiti yapıldı. Peki Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapuda rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması için başlattığı çalışmayı bitirdi. Uygulama ile rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkacak. Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, “Sistem çalışır vaziyette istendiği an uygulamaya alabiliriz” dedi.

Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, tapu harçlarına yönelik düzenlemeyle ilgili olarak, "Burada hakkaniyet olması adına gerçekten satış fiyatı neyse bu değere ilişkin tapu harcının da o değer üzerinden alınmasına ilişkin bir düzenlemedir." diye konuşrtu.

Gayrimenkulde gerçek değer dönemi başlıyor!

Yeni vergi paketiyle gayrimenkul alım satımlarında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen gerçek değer esas alınacak. 5 milyon TL'yi aşan mesken niteliğindeki taşınmazlar için ‘değerli konut vergisi’ getirilecek...

Emlak vergisi değer tespiti ve ortaya çıkan sorunlar!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca, bugünkü yazısında emlak vergi değer tespiti ve ortaya çıkan sorunlardan bahsetti. İşte o haber...

Esenyurt Akbatı AVM'nin kira değer tespiti!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenyurt'ta yer alan Akbatı Alışveriş Merkezi'nin kira değer tespitini yayınladı.

Tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Taşınmaz mallarla ilgili her türlü tapu işleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yapılan işlem için satış bedeli üzerinden harç ödeniyor. Peki, tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Tapu değer artış kazancı nedir?

Taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi doğuyor. Peki, tapu değer artış kazancı nedir?

Emlak Vergisi'nde birim değer tespiti 2 yıla iniyor!

Yeni Vergi Usul Kanunu’nun taslağında Bakanlar Kurulu’na Emlak Vergisi için 4 yılda bir belirlenen birim değer tespitini 2 yıla kadar indirme ve 8 yıla kadar çıkarma yetkisi veriliyor. Bu 2016’da zam sinyali demek.

Değer artış kazancı tespiti!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, değer artış kazancı tespiti nasıl yapılır? İşte vergilendirme esasları...

tapu değer tespiti Haberi

tapu değer tespiti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 2021 Cumhurbaşkanlığı yıllık planına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eylül 2020 sonu itibarıyla Ulusal Adres Veri Tabanı'na kayıtlı 39.1 milyon adet konut, yazlık ve lojmanın değer artış ile azalışını takip etmek ve adil bir vergi sistemini yerleştirmek için 2 yeni birim kuracak.

DANIŞMANLIK VERİLECEK

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre, bu kapsamda Çevre Bakanlığı gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım-satım değerinin belirlenmesi amacıyla Toplu Değerleme Sistemi'ni kuracak. Sistemin geliştirilmesi için Dünya Bankası finansmanlı danışmanlık hizmeti 2021 yılında kullanılacak.

Bakanlık böylece sistemin devreye sokulması ile vergide adaletin pekiştirilmesini sağlayacak. Sistemin tasarımı ve uygulanmasına ilişkin düzenlemeler ile gerekli altyapı bakanlık tarafından oluşturulacak.

ARTIŞ İZLENECEK

Bakanlık ayrıca Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Sistemi kuracak. Taşınmazların değerlerine yönelik veriler mülkiyet...