03 / 05 / 2024

tapu devir süreci 2017

tapu devir süreci 2017

Gayrimenkul tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Bu süreçte alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte 10 soruda tapu devir süreci..

Kardeş kardeşe tapu verebilir mi?

Tapu devir süreci belli başlı şartların yerine getirmesi sonucu yapılmaktadır. Peki Kardeş kardeşe tapu verebilir mi? İşte detaylar!

Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur?

Tapu devir süreci alıcı ile satıcının belli şartları yerine getirmesi ile başlayıp, son buluyor. Peki Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

İmar barışında Tapu ve Kadastro süreci netleşti!

3194 Sayılı İmar Kanunun geçici 16. Maddesi uyarınca düzenlenen İmar Barışında, Tapu ve Kadastro süreci netlik kazandı. 

10 soruda tapu devir süreci!

Gayrimenkul tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Bu süreçte alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte 10 soruda tapu devir süreci..

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin devir süreci tamam!

IC İÇTAŞ Enerji yaptığı açıklamada 126 megavatlık Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin özelleştirme kapsamındaki devir sürecinin tamamladığını belirtti.

Gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacaklar dikkat!

Yenigün İzmir Gazetesi'nin yazarlarından Engin Malay bugünkü yazısında gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacak vatandaşları uyardı. İşte Engin Malay'ın o yazısı...

Tapu devir süresi!

Bir gayrimenkulün devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlem için öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, tapu devir süresi nedir? İşlemler ne zaman tamamlanır?

Tapu devir sözleşmesi örneği!

Taşınmaz malların tapudaki devir işlemlerinden önce, taraflar aralarında tapu devir sözleşmesi yapabiliyor. Bu sözleşme genellikle müteahhit ile alıcı arasında imzalanıyor. İşte tapu devir sözleşmesi örneği...

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

Tapu hisse devir sözleşmesi!

Gayrimenkul üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğunu belirten tapu belgesine hisseli tapu deniyor. Tapuda hak sahiplerinin hisse oranları belirtiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl olur? İşte, tapu hisse devir sözleşmesi!

Yeniden Maltepe projesinde ön talep süreci başladı!

DKY İnşaat'ın Tekel Evleri'nin yerinde inşa edeceği Yeniden Maltepe projesinde ön talep süreci başladı. 2015'in ikinci yarısında satışa çıkacak projede tüm bloklar ada ve deniz manzaralı tasarlandı.

Şile Green Village 2'de ön talep süreci devam ediyor!

Burçkale Yapı tarafından hayata geçirilen Green Village'in ikinci projesi Green Village 2 Şile'de inşa ediliyor. Projedeki konutlar için ön talep süreci başladı.

tapu devir süreci 2017 Haberi

tapu devir süreci 2017

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Daha önce hiç tapu dairesinde işlem yapmamış olan kimseler, bu sürecin uzun ve yorucu olduğunu düşünebiliyor. 


Ancak gerekli belgelerin eksiksiz temin ve teslim edilmesi, tapu harcının ödenmesi halinde tapu işlemi 1-2 gün içerisinde tamamlanabiliyor. Peki, bu sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için ne yapılması gerekir? Tapu devir işleminde alıcıdan ve satıcıdan hangi belgeler istenir? İşte 10 soruda tapu devir süreci;


1- Tapu dairesine gitmeden önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Alıcı olarak ilgilendiğiniz gayrimenkulün tapu fotokopisi mal sahibinden isteyebilirsiniz. Bu belge ile gayrimenkulün üstüne vergi borcu olup olmadını, tapu üstünde herhangi bir ipotek olup olmadığını, imar durumunun ne olduğunu, gayrimenkul eğer bir bina ise ruhsatlı, iskanlı olup olmadığını ve DASK sigortasının...