29 / 04 / 2024

Tapu devir süresi kaç gün

Tapu devir süresi kaç gün

Bir gayrimenkulün devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlem için öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, tapu devir süresi nedir? İşlemler ne zaman tamamlanır?

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

10 soruda tapu devir süreci!

Gayrimenkul tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Bu süreçte alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte 10 soruda tapu devir süreci..

Gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacaklar dikkat!

Yenigün İzmir Gazetesi'nin yazarlarından Engin Malay bugünkü yazısında gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacak vatandaşları uyardı. İşte Engin Malay'ın o yazısı...

Tapu devir süresi!

Bir gayrimenkulün devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlem için öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, tapu devir süresi nedir? İşlemler ne zaman tamamlanır?

Tapu devir sözleşmesi örneği!

Taşınmaz malların tapudaki devir işlemlerinden önce, taraflar aralarında tapu devir sözleşmesi yapabiliyor. Bu sözleşme genellikle müteahhit ile alıcı arasında imzalanıyor. İşte tapu devir sözleşmesi örneği...

Tapu tescil davası zamanaşımı süresi!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Dava Hazineye karşı açılıyor. Peki, dava ne zaman açılır? Tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir?

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Bir mülke sahip olan ortakların sayısı, hisse yüzdeleri ve isimlerini gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda ortaklık bozulabiliyor. İşte, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Gayrimenkul hukukuna göre, tapu tahsis belgesi tapu senedi gibi mutlak ve kesin bir mülkiyet hakkı vermiyor. Peki, tapu tahsisi belgesi ne kadar süre geçerli? İşte, tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Satış vaadi şerhi süresi!

Tapu üzerinde mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile tapuya şerh konulabiliyor. Tapuya satış vaadi şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, satış vaadi şerhi süresi nedir?

Tapu şerhi süresi ne kadar?

Tapu üzerinde mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Şerh şahsi hakkın sona ermesi veya şerh süresinin dolmuş olması halinde ortadan kalkıyor. Peki, tapu şerhi süresi ne kadar?

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

Tapu iptal dava süresi!

Tapu sicilinde yapılan yanlışlıkların düzeltilebilmesi için haklı gerekçeler olduğu takdirde tapu iptal davası taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. İşte, tapu iptal dava süresi!

Tapu devir süresi kaç gün Haberi

Tapu devir süresi kaç gün

Tapu devir süresi!

Bir gayrimenkulün devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlem için öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor.


Tapu randevusu ALO 181 nolu Tapu ve Kadastro Çağrı Merkezi aranarak alınabiliyor.Çağrı merkezi vatandaşlara 7/24 hizmet veriyor. Böylece günün her saati tapu işlemleri için randevu alınabiliyor.


Alınan randevu gün ve saatinde gerekli belgeler ile birlikte başvuru yapılıyor. Tapuda gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor. Peki, tapu devir süresi nedir?


1-Nüfus Cüzdanı ve Temsil Belgesi: Taşınmaz sahibi ile alıcısının veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı ve temsil belgesi

2-Gerçek Kişilerde Fotoğraf: İşleme taraf olan kişilerden birer adet fotoğraf(vesikalık)

3-İcra Müdürlüğünün Satış Müzekkeresi (Cebri İcra Yolu ile Satılmış ise).

4-Mahkeme Müzekkeresi (Ortaklığın Giderilmesi Davası Yolu ile Satılmış ise). 

5-Bina Vasıflı Taşınmazlarda Zorunlu Deprem...