15 / 05 / 2024

tapu Düzenleme İşleri

tapu Düzenleme İşleri

Düzenleme sınırı nedir? Düzenlenecek imar adalarının imar plânına göre yol, meydan, park gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami ve karakol yerlerini çevreleyen sınır olarak tanımlanıyor...

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Tapu işlemlerinde devrim gibi düzenleme!

Tapu işlemlerinde yapılacak yeni düzenleme ile satış, bağış ve mal değişim işlemlerinde, taraflar farklı şehirlerdeki tapu müdürlüklerinde de olsa devir işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Yetki alanı dışındaki taşınmazlara tapu düzenlemesi imkanı!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlar ile ilgili düzenleme ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri gerçekleştirebilecek...

Konut sektörüne geniş kapsamlı düzenleme gerekli!

Kredi faizleri ve tapu harçlarındaki indirimin konut sektöründeki yükü cüzi miktarda hafiflettiğini dile getiren İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektörde yüzde 50 maliyet artışı var. Geniş kapsamlı bir düzenleme gerekiyor” diye açıklama yaptı. 

Yeni düzenleme ile tapu harcı 2017!

Mecliste tapu harcını da kapsayan düzenlemeler yapılıyor. Peki, yeni düzenleme ile tapu harcı 2017 ne kadar oldu. Tapu harcı nasıl ödenecek?

Tapu harcına düzenleme geliyor!

BAKAN Ağbal, alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer olmak üzere yüzde 4 olarak alınan tapu harcının farklılaştırılmasına yönelik düzenleme yapılacağını da söyledi.

Gebze'de üst yapı düzenleme çalışmaları başladı!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, fen işleri tarafından Gaziler Mahallesi Şehit Fahri Kır Caddesi üzerinde başlatılan ve trafik akışını rahatlatacak üst yapı düzenleme çalışmalarını yerinde denetledi

Ev kiralamaya yeni düzenleme geliyor!

Evlerin kiralanmasıyla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bunun için yasal bir düzenlemeye gerek duyulmuyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı bir genelgenin yeterli olacağı söyleniyor.

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Hatay Samandağ'da Sokak düzenleme ve parkemle çalışmaları başladı!

Samandağ Belediyesi Favvar Mevkii 117. Sokak düzenleme ve parkemle çalışması başlattı. Fen İşleri Birimince yapılan çalışmalarda zemin güçlendirme, yol kaplaması yapıldıktan sonra parkelenerek kısa süre içinde hizmete açılacağı bildirildi.

Aliağa Çoraklar Mahallesi'ne düzenleme!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı toplam çözüm ekipleri, ilçe genelinde yürütülen çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor.

Mardin'de yol düzenleme çalışmaları hızlandı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yol düzenleme çalışmalarına hızla devam ediyor. Kızıltepe ilçesinde 25 bin metre karelik alan parke taşı ile döşenirken 26 bin metre karelik cilanın çalışmasına da başlandı.

tapu Düzenleme İşleri Haberi

tapu Düzenleme İşleri

Düzenleme sınırı nedir?

Düzenleme sınırı; Düzenlenecek imar adalarının imar plânına göre yol, meydan, park, genel otopark, yeşil saha gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami ve karakol yerlerini çevreleyen sınır olarak tanımlanıyor.


Düzenleme sınırının geçirilmesi.

Madde 6 - Düzenleme Sınırı; 

a) İskân sahasının bittiği yerlerde iskân sınırlarından, 

b) İskân sahası içindeki yollarda yol ekseninden, 

c) Cami ve karakol yerlerinin dış sınırından, yeşil alan ve genel otopark alanlarının düzenleme ortaklık payı oranı ve uygulamaya alınan parsel sınırına göre uygun görülecek yerinden geçirilir. 


Ancak, imar plânlarında gösterilmiş düzenleme sınırları varsa bu durum dikkate alınır.


Düzenleme sınırının herhangi bir parseli iki veya daha fazla parçaya bölmesi halinde; sınır, bu parçalardan düzenleme sahası dışında kalan başka bir imar adasına girmeyenleri varsa bunları da içine alacak şekilde geçirilir....