29 / 07 / 2024

tapu fazlalıklarının satışı

tapu fazlalıklarının satışı

Tapu fazlalıkları ve Tapu fazlalıklarının satışı ile ilgili yasal esaslar 24.07.2001 tarih ve 24472 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliğinde yer alıyor...

Konut kiralık stoku azalıyor, iş yeri kiralıklarının stokları yükseliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektöründe konut satışlarının düştüğünü, kiralıkların stoklarının eridiğini, işyeri stoklarının ise arttığını açıkladı.

Karaca Air Pro Cook Air Fryer çok özel kampanyayla ön satışa çıktı! İşte 22 Eylül 2022 Karaca kampanyalı fiyat listesi

Karaca Air Pro Cook ile mangal tadında etler, tavuklar ve balıklar pişirmek ya da sulu ev yemekleri moduna alarak dolmadan etli tencere yemeğine kadar leziz yemekler yapmak mümkün. Şimdi Karaca Air Pro Cook ön satışa özel fırsatlarla karşınızda. İşte 22 Eylül 2022 Karaca fiyat listesi

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Cemal Canpolat yeni il binası için arsa aldıklarını açıkladı!

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yeni il binası yapmak için arsa satın aldıklarını açıkladı.

Klima satışları sıcaklıkların etkisiyle hız kazandı!

Hava sıcaklıklarının da etkisiyle klima satışları hız kazandı. Klimaların en çok satıldığı iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin ve Bursa olu

Seyrek Studio City'de ilk 4 etabın satışları tamamlandı!

Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, Seyrek'te yapımı devam eden Studio City'de, ilk 4 etabın satışını tamamladıklarını; 5'inci etap ve çarşı etabının yapımını ise sürdürdüklerini dile getirdi.

​Ruslar Bodrum’daki milyonluk yazlıklarını elden çıkarıyor!

Rusya’yla yaşanan krizden sonra Ruslar milyonluk yazlıklarını düşük fiyata elden çıkarmaya başladı. Türkler ve Araplar ucuz villaları satın aldı. Rusların ortalama 250 bin Euro olan yazlıkları 200 ila 230 bin Euro arasında alıcı buldu.

Alibaba Group, South China Morning Post'u satın alacak!

Dünyanın en büyük eticaret şirketlerinden Alibaba Group Holdings'in sahibi Jack Ma, Hong Kong merkezli South China Morning Post adlı gazeteyi ve bununla ilişkili medya varlıklarını satın almak için anlaştı.

Manavgat'taki yerleşik yabancılar konutlarını satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Kartal Lekule Evleri'nde yüzde 10 ön satış indirimleriyle! Tapu teslim daireler!

Tapuların hemen teslim edildiği ve yüzde 1 KDV uygulanan Kartal Lekule Evleri'nde ön satışa özel cazip indirimler devam ediyor. Projede yüzde 10 oranında ön satış indirimi yapılıyor.

Lekule Kartal Evleri'nde hemen tapu teslim! Yüzde 10 ön satış indirimiyle!

Yüzde 10 ön satış indirimiyle satışların devam ettiği Lekule Kartal Evleri'nde daireler 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. Projede tapular hemen teslim ediliyor.

tapu fazlalıklarının satışı Haberi

tapu fazlalıklarının satışı

Tapu fazlalıkları tebliği!

16.02.1995 gün ve 4070, 4071 ve 4072 sayılı Kanunların uygulamasına ilişkin usul ve esaslar, 204, 205, 206, 208, 209, 216, 218 ve 221 sıra no.lu Millî Emlâk Genel Tebliğlerinde açıklanmıştır. 29.06.2001 tarih ve 4707 sayılı "Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, 3 Mart 1340 (1924) Tarihli ve 431 Sayılı Kanunla Hazineye Kalan Taşınmaz Mallardan Bazılarının Zilyetlerine Devri Hakkında Kanun ile Mülga 2613 ve 766 Sayılı Kanunlarla Hazine Adına Tescil Edilen Miktar Fazlalıklarının İlgililerine Devrine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile anılan kanunlarda bazı ilave ve değişiklikler yapıldığından aşağıdaki hususların açıklanmasına gerek görülmüştür.

I- BAŞVURU SÜRESİ

4070, 4071 ve 4072 sayılı Kanunlardan yararlanmak isteyenlere 4707 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (13.07.2001) itibaren iki yıllık başvuru süresi tanınmıştır. Buna...