28 / 04 / 2024

Tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı

Tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı

Bakanlar Kurulu yetkisini kullanarak tapu harcında binde 5 oranında indirim yaptı. İşte tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı tam metni..

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi bugün itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı da konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi yarın sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi yarın itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı ise konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanırken, tapu harcı ise binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi için son gün yarın!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi yarın sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı ise konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Tapu harcı ve KDV indirimi için acele edin!

Konut sektöründe tapu harcı ve KDV indirimi, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile bu senenin başında da başladı. Tapu harcı ve KDV indirimi konut sektöründe heyecanla karşılandı. 

Tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile başlatılan tapu harcı indirim kampanyasında sona yaklaşılıyor. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman sona eriyor?

Tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

2018'in başında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bu sene de tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor 2018?

Tapu harcı ve KDV indirimi ne zaman bitiyor?

Tapu harcı ve KDV indirimi, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile bu senenin başında da başladı. Peki, Tapu harcı ve KDV indirimi ne zaman bitiyor?

Tapu harcı indirimi son günü 2018!

Konut alıcı ve satıcılarını sevindiren Bakanlar Kurulu'nun tapu harcı indirim kararı ile oranlar binde 20'den binde 15'e düştü. Peki, tapu harcı indiriminde son gün ne zaman?

Patronlar KDV düzenlemesi ve tapu harcı indirimi için ne diyor?

Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e, tapu harcı oranı ise yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürüldü. Peki inşaat patronları ne diyor?

5 soruda tapu harcı indirimi 2018!

Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harcı indirimi bu yıl da başladı. Peki, tapu harçları ne kadar düştü? Tapu harcı indiriminden kimler yararlanabilecek?

Tapu harcı indirimi resmen başladı!

Milyonların beklediği tapu harcı indirimi geldi. Tapu harcını düşüren Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardıklarını ve bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı

Tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı Haberi

Tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı

Bakanlar Kurulu, 488 Sayılı Damga Vergisi Kanununa Ekli (1) Sayılı Tabloda Yer Alan Bazı Kağıtlara İlişkin Damga Vergisi Oranları ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı (4) Sayılı Tarifede Yer Alan Bazı İşlemler Üzerinden Alınan Harçlar ile Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintisi Hakkında Karar'ı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kurul bu karar ile tapu harcında indirim yaptı. Ayrıca bazı sözleşmeler için damga vergisi oranını da sıfırladı. İşte Bakanlar Kurulu kararı metni:


Bakanlar Kurulu Kararı


MADDE 1- (1) Bu Karar, 1/7/194 tarihli ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun mükerrer 30 uncu maddesinin verdiği yetkiye istinaden aynı Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yer alan bazı kağıtlara ait damga vergisi oranları ve 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifenin "1-Tapu İşlemleri" başlıklı bölümünün 20/a...