27 / 04 / 2024

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Tapu harcı ve KDV indirimi bugün sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi bugün itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı da konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.



 

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla bu sene başlayan tapu harcı ve KDV indirimi için son gün bugün olarak belirlendi. İndirimden faydalanmak isteyenlerin elini çabuk tutması gekiyor. 

Karar kapsamında, KDV oranı düşürülürken, tapu harcı ise konut ve işyerleri için de binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Konutta KDV yüzde 8

31 Ekim tarihinde bitirilmesi planlanan ancak sene sonuna kadar uzatılması yönünde yeni bir karar alınan KDV oranlarını yüzde 18’den 8’e düşürüldü. İndirim uygulamasından faydalanarak, 500 bin lira değerinde bir ev alanlar yüzde 18 KDV'lik KDV oranına denk gelen 90 bin lira yerine, indirimle 40 bin lira ödüyor. Bu durumda KDV’den 50 bin lira kar elde edilmiş oluyor.

Konut ve işyeri KDV harcı indirimi son günü 2018!

 

Tapu harcı yüzde 3’e indirildi


Sadece KDV indirimi değil tapu harcı tarafında da yüzde 4'lük kısım yüzde 3’e düşürüldü. Aynı ev için indirim olmadan önce ödenmesi gereken tapu harcı konut ve işyerleri için de binde 20'den binde 15'e indirildi. Tapu harçlarını yarı yarıya alıcı ve satıcı ödüyor. Alıcı 500 bin liralık bir evde toplam 57 bin 500 liralık kar elde ediyor.

Tapu harcı indirimi son tarih 2018!

 

Bugün son gün


Tapu harcı ve KDV indirimi kampanyası için son tarih 31 Aralık 2018 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar yapılan konut ve işyeri tapu devir işlemlerinde indirim geçerli sayılacak.

 


Geri Dön