29 / 04 / 2024

tapu harcı masrafları nelerdir

tapu harcı masrafları nelerdir

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu harcı masrafları 2017 nelerdir? Tapu harcı masrafları 2017 ne kadar?

Ev alıp satarken tapu harcını kim öder?

Bir gayrimenkul almak istiyorsunuz ya da var olan bir gayrimenkulünüzü satmak istiyorsanız bu noktada tapu dairesinde ödemeniz gereken bazı masraflar bulunuyor. Peki, alıp satarken tapu harcını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Tapu devir masrafları 2017!

Taşınmaz mal devir işlemlerinde tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu devir masrafları 2017..

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Tapu harcı masrafları 2017!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu harcı masrafları 2017 nelerdir? Tapu harcı masrafları 2017 ne kadar?

Konut tapu harcı 2017!

Konut alım süreci içinde olan kimselerin tapudaki devir işlemleri için birtakım masrafları karşılamaları gerekiyor. İşte konut tapu harcı 2017..

Tapu harcı ne kadar 2017?

Yeni yılda yapılacak tapu satış işlemlerinden tahsil edilecek tapu masrafları 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, tapu harcı ne kadar 2017?

2016 Tapu harcı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satım sürecinde tarafların en çok merak ettiği hususların başında tapu masrafları geliyor. Peki, 2016 Tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte 2016 Tapu harcı oranları..

Arazi tapu harcı 2016!

Arazi satın almak isteyen alıcılar, bazı masrafları da karşılamak ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında yapılacak arazi satış işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? İşte arazi tapu harcı 2016...

Konut tapu harcı 2016!

Ev satın almak isteyen kimseler birtakım masraflar ile karşılaşıyor. Peki, 2016 yılında yapılacak konut tapu devir işlemleri için ne kadar harç ödenecek? İşte konut tapu harcı 2016..

tapu harcı masrafları nelerdir Haberi

tapu harcı masrafları nelerdir

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemleri için belli oranlarda harç ödemesi yapılması gerekiyor. Bu harç, 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifeye göre ödeniyor.


Tapu harcı masrafları, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, tapu harcı masrafları 2017 nelerdir? Tapu harcı masrafları ne kadar?


Tapu harcı 2017 ne kadar?

Konut tapu harcı normalde binde 20 olarak uygulanıyordu. Ancak Bakanlar Kurulu'nun yapmış olduğu indirim ile 30 Eylül'e kadar konut devir işlemlerinde binde 15 oranında harç ödemesi yapılıyor. Bu indirim işyeri devir işlemlerinde de geçerli oluyor.


Ancak Bakanlar Kurulu'nun tapu harcı indirimi arsa ve araziler için geçerli olmuyor. Bu nedenle arsa ve araziler için yine binde 20 oranında tapu harcı ödeniyor. Bu oranı alıcı ve satıcı ayrı...