07 / 05 / 2024

tapu harçları düzenlemesi

tapu harçları düzenlemesi

‘Yeni Ekonomi Programı’ adı verilen 3 yıllık orta vadeli program 3 ana temel üzerinde planlandı. Ekonomik bir dengelenme odağında çizilen yeni yol haritası, mali disiplin ve büyümeyi sürdürülebilir kılacak sistemler ile yürütülecek. 

Türkiye, MIPIM'de yoğun ilgi görüyor!

Bu yıl ilk kez ‘vatandaşlık hakkı’ ile yabancı yatırımcının karşısına çıkan Türkiye, Gayrimenkul fuarı MIPIM'de yoğun ilgi görüyor. Bugün, 100 büyük yatırımcı iş fırsatları için Türk firmalarıyla bir araya gelecek.

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

ÖTV matrahı düzenlemesi artışı bıçak gibi kesti! İşte fiyatı düşen otomobiller

Sıfır araba almayı bekleyen vatandaşların merakla beklediği ÖTV matrah düzenlemesi, 24 Kasım itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme sonrası vatandaşlar, otomobillerin yeni fiyatlarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

ÖTV matrahı hangi araçlarda geçerli? ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?

ÖTV matrahına dair, “ÖTV matrahı hangi araçlarda geçerli? ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?” sorulan soruların yanıtlar!

Matrah düzenlemesi nedir? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu? İşte sıfır araba fiyatları...

Matrah düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV matrah düzenlemesinden sonra düzenlemenin hangi araçları kapsadığı merak konusu oldu. Peki, ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu?

ÖTV matrah düzenlemesi sonrası kalem kalem hesaplandı! İşte model model yeni fiyatlar

Otomobil sektörünün merakla beklediği matrah düzenlemesi Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki düzenleme sonrası araç fiyatları ne kadar inecek? İşte ayrıntılar...

Matrah düzenlemesi nasıl olacak? ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman?

Matrah düzenlemesi otomobil alacak vatandaşların gündeminde yer alıyor. ÖTV matrah düzenlemesinin ne zaman çıkacağı büyük bir heyecanla bekleniyor. İşte detaylar!

Son dakika! Otomobilde ÖTV ve matrah düzenlemesi için yeni adım! Matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? 

Son birkaç haftadır, özellikle sosyal medyada otomobilde ÖTV indirimi geleceği ile ilgili haberler gündemde bomba etkisi yarattı. Peki matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...

tapu harçları düzenlemesi Haberi

tapu harçları düzenlemesi

Orta Vadeli Program (OVP), yeni dönemde mali disiplin, dengelenme ve değişim olmak üzere üç ana temel üzerinde hayata geçirilen ‘Yeni Ekonomi Programı’ (YEP) olarak döndü. 

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan YEP ile Türkiye’nin ekonomideki büyük hedeflerine güçlü bir şekilde yürümesini sağlayacak programlar hazırlandı.

Albayrak, Türkiye Kalkınma Bankası’nı, görev alanını genişleterek çok daha güçlü ve etkin bir bankaya dönüştüreceklerini, yine Emlak Bank’ın da gayrimenkul sektörü için değerli hale getirileceğini ifade etti. 

Bakan Albayrak ayrıca, gayrimenkul alanında da gayrimenkul envanterinin tamamlanacağını, tapu harçları ve emlak vergilerinin yeniden düzenleneceğini de sözlerine ekledi. 


Kira artış oranları TÜFE'ye bağlanacak!


Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler...