16 / 05 / 2024

tapu hazine

tapu hazine

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yılın 9 ayında gerçekleştirdiği 5 milyon 606 bin 318 işlemde, Hazine'ye 6 milyar 535 milyon liralık katkı sağladı.

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nin sakinlerinden tapu tepkisi!

Üsküdar Bahçelievler Sultan Murat’ta orman vasfı iptal edilen 1038 ada 102 parselde tapu almak içih hak kazanan 750 hak sahibi bulunuyor. Ancak, Hazine tarafından, harcını yatıran, bütün belgelerini temin eden bu hak sahiplerine tapularının verilmediği ileri sürüldü. 

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu'dan 2019'da Hazine'ye 12 milyar lirayı aşan katkı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin lira aktarıldı.

2020 tapu harcı ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 için vergi, harç ve cezalar için yeniden değerleme yaptı. Peki 2020 tapu harcı ne kadar olacak? 

Hazine arazileri ucuza satılacak!

AK Partili milletvekillerinin TBMM’ye sunduğu tapu kanununda değişiklik öngören yasa teklifinden Hazine arazilerinin piyasa değerinin çok altında satılmasının önünü açan düzenlemeler çıktı.

Tapu harcı ve KDV indirimi uzatıldı!

Yeni yıla girerken gayrimenkul sektörüne müjdeyi veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada tapu harcı ve KDV indiriminin uzatıldığını duyurdu...

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe büyük sevinçle karşılandı. 

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Antalya Korkuteli'de tapu mesaisi!

Antalya Korkuteli Tapu Müdürü İsmail Kocaoğlu, 2016 yılında 18 bin 130 işlem yaptıklarını, Hazine'ye 8 milyon 701 bin TL gelir sağladıklarını kaydetti.

Tapu'dan Hazine'ye 9 ayda 6,5 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yılın 9 ayında gerçekleştirdiği 5 milyon 606 bin 318 işlemde, Hazine'ye 6 milyar 535 milyon liralık katkı sağladı.

Tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkı nasıl alınır?

İmar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; hazine ,belediye, ve il özel idarelerinin sahip oldukları taşınmazlara verilen belgeye tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkı nasıl alınır?

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları!

Hazine, belediye, il özel idaresi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara devletin verdiği ön tapu belgesine tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları nelerdir?

tapu hazine Haberi

tapu hazine

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yılın 9 ayında gerçekleştirdiği 5 milyon 606 bin 318 işlemde, Hazine'ye 6 milyar 534 milyon 972 bin 281 lira katkıda bulundu.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan istatistik verilerine göre, ülke genelinde 2015 yılı Eylül ayına kadar, satış, bağış, ipotek, kamulaştırma ve diğer işlemler olmak üzere toplam 5 milyon 606 bin 318 işlem gerçekleştirildi.


Tapu dairelerinde bu 9 ayda 1 milyon 724 bin 819 adet satış yapıldı, en çok katkı 6 milyar 270 milyon 374 bin 924 lira ile bu alandan sağlandı.


Taksim, intikal, şahsi zirai ipotek, kamulaştırma ve diğer işlemler ile birlikte Tapu, Hazine'ye 6 milyar 534 milyon 972 bin 281 lira gelir sağladı.


Tapu'nun yurt dışında yer alan tek temsilciliği olan Berlin'de ise...