01 / 05 / 2024

tapu kadastro çalıma alanları

tapu kadastro çalıma alanları

Tapu kadastro bölümü nedir, tapu kadastro ne iş yapar? gibi sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor. Bu bölümün amacı, işlevleri ve çalışma alanları gibi bilgileri haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri çalışma gün ve saatleri nasıl? İşte 2023 Tapu Müdürlükleri güncel çalışma saatleri

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, 2023 yılı için çalışma gün ve saatleri oldukça merak edilip araştırılmaktadır.

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte Tapu Kadastro personel alımı şartları!

Tapu Kadastro personel alımı yapacağını duyurdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alımı yapacak. İşte merak edilen detaylar!

Tapu dairesi çalışma saatleri 2022!

Tapu dairesinde bir işlem yapmak isteyen vatandaşlar, randevu almadan önce tapu dairesinin çalışma saatlerine bakıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2022...

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne yapılacak personel alımları mecliste!

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne 2021 yılında yapılması planlanan personel alımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün inşaatında eylem!

Adana’da depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılmasına karar verilen Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün hizmet verdiği binada çalışan memurlar, sendikaları ile basın açıklaması yapıp, tehlikeli binanın boşaltılmasını istedi.

Tapu dairesi çalışma saatleri 2018!

Gayrimenkullerin tapuları ile ilgili yapılacak iş ve işlemler için tapu dairelerine gidilmesi gerekiyor. Peki, tapu dairesi saat kaçla kaç arası hizmet veriyor? İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2018..

Tapu Kadastro 1.300 personel alacak!

Tapu Kadastro 1.300 personel alacak. Memur alımı başvuru süreci, 20-29 Haziran tarihleri arasında tamamlanacak.

Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro çalışanlarına seslendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Tapu ve Kadastro çalışanlarına şu şekilde seslendi; "Sizden iki istirhamım var, birincisi lütfen gelen insanlara güler yüzlü davranın. İkincisi teknolojiyi çok yakından takip etmelisiniz"

Tapu dairesi çalışma saatleri 2017!

Gayrimenkul tapuları ile ilgili alım-satım işlemi başta olmak üzere tüm işlemler tapu dairesinde yapılıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2017..

tapu kadastro çalıma alanları Haberi

tapu kadastro çalıma alanları

Üniversitelerde sayısal bölümde yer alan tapu kadastro bölümü mezunlarını  tapu ve sicilleri tutmak, kadastro çalışmaları yapmak, bu çalışmalar kapsamında gerekli harita ölçüm ve harita yapım işini bilmek ve uygulamak gibi çeşitli görevlerde bulunabilirler.


Tapu kadastro bölümünde okumak isteyen kişilerde arazide çalışma yapmayı engelleyecek bir bedensel ya da zihinsel engelin bulunmaması gerekir. Bu bölümün eğitim süresi 2 yıl olup bölüm sonunda kişiye "tapu kadastro teknikeri" unvanı verilmektedir.



Tapu Kadastro bölümü dersleri



Tapu kadastro bölümü dahilinde öğretimin ilk senesinde genel matematik, teknik bilimler (ölçme bilgisi), teknik resim, anayasa ve idare hukuku, medeni hukuk ve borçlar hukuku gibi temel dersler verilir. İkinci yılda ise medeni hukuk, tapu sicil hukuku, imar ve kamulaştırma mevzuatı gibi hukuk dersleri ile fotogrametri, kartografya, bilgisayar programlama, tapu kadastroda bilgisayar kullanımı...