14 / 05 / 2024

tapu maliyeti hesabı

tapu maliyeti hesabı

Gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmaz malın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir işlemleri belli oranlarda tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu maliyeti ne kadar tutar?

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kapıcının işverene maliyeti 2020!

Apartman görevlilerinin 2020’de uygulanacak net asgari ücretin hesabı belli oldu. Peki kapıcının işverene maliyeti ne kadar? İşte kapıcının işverene maliyeti 2020...

Hangi yapının maliyeti ne kadar? 

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2019 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ 16 Mart 2019 tarihinde yayımlandı. Buna göre, 2019 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu. Peki hangi yapının maliyeti ne kadar? 

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardıklarını ve bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı

2B inşaat maliyeti 2016!

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak 2016 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri açıklandı. Peki, 2B inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016!

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri kapsamında konutlar da bulunuyor. Peki 2016 konut yapı yaklaşık maliyeti nasıl hesaplanır? İşte konut yapı yaklaşık maliyeti 2016...

Yapı kullanma izni maliyeti 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binadaki mesken ve işyerlerine tapu çıkarılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni maliyeti 2016 nedir?

Tapu harcı hesabı 2015!

Tapu devir sürecinin tamamlanması için tapu harcı ödeniyor. Ödemesi yapılacak bu tapu harcı oranları satış bedeli üzerinden ödeniyor. Peki, tapu harcı hesabı 2015 nasıl yapılır?

Tapuda emlak beyan değeri nedir?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak beyan değeri nedir? Tapu harcı hesabı nasıl yapılır?

Tapu maliyeti ne kadar?

Gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmaz malın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir işlemleri belli oranlarda tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu maliyeti ne kadar tutar?

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

İnşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. İşte 2015 verileri ile inşaat metrekare maliyeti hesabı..

Hisse hesabı nasıl yapılır?

Bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belgeye hisseli tapu oluyor. Peki, bir tapuda hisse hesabı nasıl yapılır? İşte tapuda hisse hesabı...

tapu maliyeti hesabı Haberi

tapu maliyeti hesabı

Tapu maliyeti ne kadar?

Gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmaz malın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir işlemleri belli oranlarda tapu harcına tabi tutuluyor.


Bu harç, hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödenir. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor. 


Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.


Peki bir evin alım satım işleminde neler ödenir? Tapu maliyeti ne kadar tutar?


Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20’dir. Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu...