27 / 04 / 2024

tapu memuru olma şartları

tapu memuru olma şartları

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir kuruluş olup; tapuda nasıl memur olunur? Peki, tapuda memur olmak için aranan diğer şartlar nelerdir? İşte tapu memuru olma şartları..

Tapu memuru olma şartları!

Tapu memuru olma şartları, tapu ve kadastro dairesindeki iş pozisyonuna göre değişkenlik gösteriyor. Tapu memuru olma şartları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yönetmeliklerde açıklanıyor...

Memur olmak isteyenlere müjde! Lise, ön lisans mezunları başvuru yapabilir

Trabzon Üniversitesi, düşük KPSS puanı ile personel alımı yapacak. En az 65 KPSS puanı ile devlet memuru olma imkanı sunuyor. Memuriyette kendisini istihdam etmek isteyen vatandaşlar haberimiz sizin için. işte şartlar...

Zabıta memuru olma şansı! Son tarih 27 ocak

Esenler Belediyesi, bünyesinde Zabıta memuru olarak istihdam etmek üzere 25 personel kadrosuna katacak. Son başvuru tarihi 27 Ocak 2023 olarak duyuruldu. İşte başvuru şartları...

Başvurular yarın! 50 puanla devlet memuru olma şansı elinizin altında

Devlet kurumuna bağlı olarak çalışmak isteyenleri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. KPSS 50 puanla memur alımı yapılacağı açıklandı. Başvurular e-Devlet üzerinden olacak. İşte şartlar ve başvuru detayları...

'Arsa avcısı' operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

'Arsa avcısı' operasyonunda soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Operasyona yönelik yeni detaylar belli oldu. 110 kişinin gözaltına alındığı suç örgütü lideri Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin tapu memuru olduğu ortaya çıktı.

Nef Çekmeköy ve Nef Bahçelievler'de 120 ay vade yüzde 0.89 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Nef Çekmeköy ve Nef Bahçelievler'de 2020 tapu teslim fırsatı ve 120 ay vade yüzde 0.89 faizle kira öder gibi konut sahibi olma fırsatı sunuluyor...

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu şebekesi yakalandı!

Gölbaşı'nda sahte belgelerle sahiplerinden habersiz arsa satışı yapan çetenin 7'si tapu memuru, 10'u emlakçı 17 üyesi yakalandı. Gölbaşı'nda tapu dolandırıcılığında 2'nci dalga operasyonu yapıldı.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

​Tapu Takası nedir nasıl yapılır?

Takas işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Peki, ​tapu takası nedir nasıl yapılır?

İzmir'de 35 milyon liralık hırsızlığı tapu memuru önledi!

İzmir'de 10 kişilik çete, başkalarına ait 35 milyon liralık araziyi satmak için sahte noter satış ve kaletnamesi ve kimlik düzenledi.

İzmir Serbest Bölgesi'nde tapu sahibi olma imkanı!

İzmir'deki iki serbest bölgeden biri olan İzmir Serbest Bölgesi, mevzuatta tanımlanmış olanakları ve altyapı hizmetlerini sunmanın yanı sıra yatırımcıya mülkiyet sahibi olma imkanı sunuyor.

Tapuda nasıl memur olunur?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir kuruluş olup; tapuda nasıl memur olunur? Peki, tapuda memur olmak için aranan diğer şartlar nelerdir? İşte tapu memuru olma şartları..

tapu memuru olma şartları Haberi

tapu memuru olma şartları

Tapuda nasıl memur olunur?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında çalışacak memur çoğunlukla evrak ve özlük işleri ile ilgili olarak çalışabilmektedir. Buna mukabil Bakanlığa bağlı herhangi bir birimde çalışabilir.


Tüm lisans mezunları bu kadroya girebiliyor. Buna göre herhangi bir en az 4 yıllık lisans bölümünden mezun olan diğer şartları taşıyan adaylar çift senelerde yapılan KPSS’ye girerek; KPSS B grubu puanları ile tercihlerini yapabiliyor. Peki, tapuda memur olmak için aranan diğer şartlar nelerdir?


Tapu memuru olma şartları;

– Türk vatandaşı olmak.

– 18 yaşını tamamlamış olmak,

– Kamu haklarından mahrum bulunmamak– Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da...