18 / 05 / 2024

tapu memuru şikayet

tapu memuru şikayet

Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor. Peki, tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

'Arsa avcısı' operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

'Arsa avcısı' operasyonunda soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Operasyona yönelik yeni detaylar belli oldu. 110 kişinin gözaltına alındığı suç örgütü lideri Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin tapu memuru olduğu ortaya çıktı.

Kağızman'ın Kötek köyünde tapu sıkıntısı yaşanıyor!

Kars Kağızman'daki 140 haneli Kötek köyünde yaşayan vatandaşlar Osmanlı döneminden kalma tapuları nedeniye sıkıntı çekiyor. Köy muhtarı köylerine tapu ve kadastronun gelmemesinden şikayetçi...

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu şebekesi yakalandı!

Gölbaşı'nda sahte belgelerle sahiplerinden habersiz arsa satışı yapan çetenin 7'si tapu memuru, 10'u emlakçı 17 üyesi yakalandı. Gölbaşı'nda tapu dolandırıcılığında 2'nci dalga operasyonu yapıldı.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

İzmir'de 35 milyon liralık hırsızlığı tapu memuru önledi!

İzmir'de 10 kişilik çete, başkalarına ait 35 milyon liralık araziyi satmak için sahte noter satış ve kaletnamesi ve kimlik düzenledi.

Tapuda nasıl memur olunur?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir kuruluş olup; tapuda nasıl memur olunur? Peki, tapuda memur olmak için aranan diğer şartlar nelerdir? İşte tapu memuru olma şartları..

Satış vaadi sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Satış vaadi sözleşmesi gayrimenkul alım – satım işlemlerinde alıcı ve satıcı arasında tapu memuru huzurunda noterlerce düzenlenen sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki, satış vaadi sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Arsa hisselerinin hissedarlar arasında satışı!

Eşimle kardeşi bir tarlanın yarı yarıya hissedarı. Kardeşi bu yere bir ev yapıp kardeşine satmak istiyor. Tapu memuru kanun değişti diyerek bu yerin satışını yapmıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor. Peki, tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu memuru olma şartları!

Tapu memuru olma şartları, tapu ve kadastro dairesindeki iş pozisyonuna göre değişkenlik gösteriyor. Tapu memuru olma şartları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yönetmeliklerde açıklanıyor...

Alo tapu hattı numarası!

Tapu Bilgi Edinme Sistemi, "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" gereğince bilgi ve belge talep etmek için kullanılıyor. Tapu ile ilgili şikayet, danışma ve talepler için alo tapu hattı da kullanılabiliyor..

tapu memuru şikayet Haberi

tapu memuru şikayet

Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı, genel bütçe içinde ayrı bütçeli bir kurumudur.


Kurumun amacı, ülke koordinat sistemine göre memleketin kadastral veya topoğrafik kadastral haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukuki durumlarını tespit etmek suretiyle 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmak, mekansal bilgi sisteminin alt yapısını oluşturuyor.


Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor.


Ancak, yapılan şikayetin haklı olması gerekiyor. Aksi halde usulsüz yapılan şikayetten dolayı alınan disiplin cezaları kesiliyor.


Tapu memuru nereye şikayet edilir? Tapu müdürü nereye şikayet edilir?


Kamu kurumları ve görevlileri ile ilgili istek, öneri, şikayet ve ihbarları...