24 / 05 / 2024

tapu red kararları

tapu red kararları

Tapu red kararı nedir? Tapu red nasıl alınır? Tapu ret kararı ilgili memur ve müdür tarafından imzalanıp kararın her sayfası daire mühürü ile mühürlenmesi gerekiyor..

Tapu sahipleri aman dikkat! Yeni kararlar tek tek açıklandı!

Tapu sahiplerini ilgilendiren açıklama yapıldı. Hisseli ve müstakil tapu sahipleri için tanınan sürenin sonuna geliniyor. İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde 2 yeni atama!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin atama kararları bugünkü 31870 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o kararlar...

Cengiz Yıldırım Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31762 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Cengiz Yıldırım, Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu.

Cumhurbaşkanı Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar!

Bazı Bakanlar Kurulu Kararları ile Cumhurbaşkanı Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar kapsamında tapu harçlarında vergi indirimi uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe büyük sevinçle karşılandı. 

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri'nde atama fırtınası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Tapu ve Kadastro Müdürü Burhan Usta'yı görevden alarak bu göreve Diyarbakır Tapu ve Kadastro Diyarbakır Bölge Müdürü Habil Oğan'ı atadı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren atama kararları.

Tapu red kararı!

Tapu red kararı nedir? Tapu red nasıl alınır? Tapu ret kararı ilgili memur ve müdür tarafından imzalanıp kararın her sayfası daire mühürü ile mühürlenmesi gerekiyor..

Red kararına itiraz ne demektir?

Tapu sicil müdürlüklerince mevzuata aykırı görülen talepler reddedilebiliyor. Bu redde karşılık yapılan red kararına itiraz ne demektir, ayrıntıları...

Beylikdüzü Avenue Residence'ta 179 bin TL'ye! Tapu teslimleri başladı!

Konutların tapu teslimleri yapılan Beylikdüzü Avenue Residence projesinde yaşam önümüzdeki Temmuz ayında başlayacak. Projede satılık 24 konut kaldı

Hotpoint Luce, 2012 Red Dot Tasarım ödülünün sahibi oldu!

Zarafeti ileri teknolojiyle buluşturan Hotpoint Luce ankastre serisindeki mono fırınlar ve gazlı ocaklar 2012 Red Dot Tasarım ödülünü aldı

Beyaz Residence Bir Topkapı'da 550 bin TL'ye 3+1! Hemen tapu teslim!

Tapu teslimlerinin hemen yapıldığı Beyaz Residence Bir Topkapı'da teslimler önümüzdeki Ağustos ayında başlayacak

Tapu dairesine gitmeden internetten sıra alınacak!

Vatandaşlar artık tapu dairelerine gitmeden tapu işlemleri için internetten sıra alabilecekler

tapu red kararları Haberi

tapu red kararları

Tapu red kararı!


Tapu müdürlüklerinde verilecek red kararları için;


- Kararın tarihi ve yevmiye numarası,

- İstemin ne olduğu ve kim tarafından yapıldığı,

- Yapılan inceleme,

- Ret gerekçesi ve hukuki nedenler,

- Verilen karar (sonuç)


Ret kararında bulunması gereken zorunlu unsurlardan olup, ayrıca ret kararı ilgili memur ve müdür tarafından imzalanıp kararın her sayfası daire mühürü ile mühürlenmelidir.


Bölge Müdürlüklerince ret kararlarına yapılan itirazlar sonrasında verilecek onama/bozma kararları için;


Kararın tarihi ve numarası,

İstemin ne olduğu ve kim tarafından yapıldığı

Yapılan inceleme

Ret gerekçesi ve hukuki nedenler,

Verilen karar (sonuç)


Ret kararı içeriğinde bulunması gereken zorunlu unsurlardır. Ayrıca, onama/bozma kararında tarih ve karar sayısının yazılması zorunlu olup, kararın görevli şube müdürü, görevli bölge müdür yardımcısı ve bölge müdürü tarafından imzalanması ve her sayfasının daire mührü ile mühürlenmesi...