04 / 05 / 2024

tapu rüşvetleri

tapu rüşvetleri

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, tapuda rüşvetin önüne geçmek için tüm birimlerin 24 saat kamera ile gözetim altına alınacağını ifade etti...

Bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapusu, bir bedel karşılığında bir başkasına devredilebileceği gibi, bedelsiz olarak da devredilebiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır? Bedelsiz olarak tapu devri için neler gerekir?

Bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı? Tapu bağışlama işlemleri nasıl yapılır?

Tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa veya araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi veya mevcut binanın yıkılarak arsa haline dönüştürülmesi halinde tapu cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Tapu işlemleri nereden yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu kütüğünde yapılan devir işlemi ile gerçekleşmiş oluyor. Bu işlem için gerekli belgeler ile müracaatın sağlanması ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu işlemleri nereden yapılır?

İnternet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?

Tapu dairesinde taşınmaz tapu devir işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesindeki işlemler için Alo 181 hattından ya da internetten randevu alınabiliyor. Peki, internet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?

Tapu tescil davası nasıl görülür?

Tapuda kayıtlı olmayan bir taşınmaz için açılacak tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescil davası nasıl görülür?

Tapu tescil davası nasıl açılır?

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazın tescil edilmesi için dava açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nasıl açılır? Tapu tescil davası için gerekenler nelerdir?

Tapu tescil davası nerede açılır?

Taşınmazın, davacı tarafından 20 yıldan fazla süreyle davasız ve aralıksız olarak malik sıfatıyla kullanılmış olması halinde kayıtlı olmayan taşınmaz mallar için tapu tescil davası açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nerede açılır?

Tapu harcı ödemesi nereden yapılır?

Gayrimenkullerin devir sürecinde tapu müdürlüğüne belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Tapuda ödenecek harç, yapılan devrin türüne göre değişiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereden yapılır?

Tapu harcı için ne kadar ödeme yapılır?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, tapu harcı için ne kadar ödeme yapılır? Tapu harcı için hesaplama nasıl yapılır?

Satış olmadan tapu devri nasıl yapılır?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri, taraflar arasında yapılan satışa istinaden gerçekleştiği gibi, satış olmadan da yapılabiliyor. Peki, satış olmadan tapu devri nasıl yapılır? İşte satış olmadan tapu devri işlemleri..

Tapu harcı ne zaman yatırılır?

Tapu alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcının belli oranlardaki harcı ödemeleri gerekiyor. Ödenecek tapu harcı, gerçekleşen alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı ne zaman yatırılır?

1946 yılında Tapu Kadastro binasının yıktırılması muhtemel!

1946 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın arsasını genişletmek ve inşa sahasında istimlak masrafı yapmamak için meydandaki Tapu İdaresi binasının yıktırılması gündeme gelmiş.

tapu rüşvetleri Haberi

tapu rüşvetleri


Davut Güney, sahteciliğin ve tapuda rüşvetin engellenebilmesi adına, tüm tapu birimlerinin 24 saat kamera altında izleneceğini ve kayıt altında tutulacağını belirtti. Yetkisi olmayan kişilerin kayıt sistemlerine ulaşımını önlemek adına cihazlara şifre koyduran Güney, kamera kayıtlarının da 1 yıl boyunca saklanması gerektiğini...