30 / 04 / 2024

tapu sahibi yabancılar

tapu sahibi yabancılar

Mustafa Küçüker, artık bir parselde yabancıya mülk satışı yapılmış ise yine o parsel üzerinde diğer satışlar için izin almaya gerek kalmadığını ve yabancıların bir günde tapu sahibi olacaklarını söyledi...

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Yabancılar 250 milyon TL’lik konut satışını iptal etti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı tarafından “Yabancıların Taraf Olduğu Süreçlerde Düzenlenecek Değerleme Raporlarına Ait Yol ve Esaslar” başlıklı genelgeye düzenlemeler yapıldı. Peki yeni düzenlemede neler değişti? Yabancı alıcılar eksper şoku yaşadı.

Yabancıların Türkiye'den konut alımına düzenleme!

Yabancıların 2018'den beri gayrimenkul alma ile vatandaş olma yoluna yeni bir genelge ile sınır koyuldu. Buna göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaşlık için gayrimenkul edinimi konusunda 22 Mart 2021 tarihinde 2019/5 sayılı genelgesinde düzenlemeler hayata geçirdi.

Yabancıların arsa alımı kolaylaşacak!

Türkiye yabancılara gayrimenkul satışında 2019 yılda 67 bin 322’yle son 10 yılın en yüksek rakamına ulaştı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Türk vatandaşlarının ve yabancıların taşınmaz edinmelerini bu yıl daha da kolaylaştırıyor...

Tapu'dan yabancılara özel gayrimenkul portalı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye'den gayrimenkul edinmek isteyen yabancıların başvuru sürecinden itibaren doğru yönlendirilmesi için bilgi portalı kurdu. 

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

Yabancıların Türkiye'den ev alması kolaylaştı!

Yabancıların Türkiye'den Türkiye'de gayrimenkul edinmenin cazibesi arttı. Buna göre, tapu ve kadastro işlemleri yurt dışına açılıyor.  Türkiye'ye talep gösteren 12 ülkede temsilcilikler kurulacak.

6 maddede yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri!

Yabancıların vatandaşlık limitinde yapılan indirim, konut satışlarını arttırdığı gibi, tapu dairelerinde de yoğunluk yarattı. Peki, konut alan yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri nelerdir?

İmar barışına tapu sahibi mi başvuracak?

Mevzuata aykırı yapılan yapılar için imar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışına tapu sahibi mi başvuracak?

Yabancıların tapu harcı 2018!

Yabancı uyruklu kimseler, ülkemizde gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, bu tapu işlemi için ne kadar harç ödemesi yapıyor? Yabancıların tapu harcı 2018 ne kadar?

Yabancılar Türkiye'den 18 milyar liralık gayrimenkul aldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancıların Türkiye'den satın aldığı gayrimenkulleri açıkladı. Açıklanan verilere göre yabancılar bugüne kadar Türkiye'den 18 milyar lira değerinde konut ve arsa satın aldı.

Yabancılar için tapu evrakları!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, 2012 yılından beri karşılıklılık şartı olmadan Türkiye'den taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yasal sınırlamalar uyan yabancılardan tapu devri için neler istenir? İşte yabancılar için tapu evrakları..

tapu sahibi yabancılar Haberi

tapu sahibi yabancılar

Alanya Müteahhitler Birliği (MUTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, artık bir parselde yabancıya mülk satışı yapılmış ise yine o parsel üzerinde diğer satışlar için izin almaya gerek kalmadığını ve yabancıların bir günde tapu sahibi olacaklarını belirtti. Küçüker, "Yasa ile ekonomiye büyük bir girdi sağlanırken, inşaat sektörünün önünü açılacak. Başka yabancı alıcılar da gelecek. Bölgemizde konut satışları hız kesmeden devam edecek" dedi. 



Sabah...