25 / 07 / 2024

tapu satış bedelleri

tapu satış bedelleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

Tapuda satış bedeli 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesindeki tapu işlemlerin tamamlanabilmesi için belli oranda vergi ödemesi gerekiyor. Peki, ödenecek 2014 tapu satış bedeli nasıl hesaplanıyor? İşte tapuda satış bedeli 2014...

Milli Emlak'tan iki şehirde arazi fırsatı! KDV'den muaf araziler satışa çıktı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Düzce ve Balıkesir'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 111 bin 365 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan 25 bin TL, 31 bin TL ve 38 bin TL'ye satılık araziler! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kütahya, Tokat ve Ankara'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 25 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan 40 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Artvin'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 40 bin TL'den başlıyor.

Nişantaşı Koru ve Yeni Levent'te 2024'ün ilk 3 ayında 816.3 milyon TL'lik satış! 

DAP Gayrimenkul Geliştirme, Nişantaşı Koru ve Yeni Levent projelerindeki satış rakamlarını açıkladı. İşte projeden satılan konut sayısı ve satış bedelleri... 

Gaziantep ve Afyonkarahisar'da 8 adet arsa satılıyor! Belediyelerden dudak uçuklatan fiyatlar! 

Afyonkarahisar Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 8 adet arsayı satıyor. Peki iki ildeki arsaların satış bedelleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan 12 bin, 25 bin ve 35 bin TL'ye KDV'den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum, Çorum ve Konya'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 12 bin TL'den başlıyor. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak 3 bin TL, 7 bin 500 TL ve 13 bin TL'ye arazi satıyor! Hem Mayıs hem de Haziran 2024 fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Gümüşhane, Karaman ve Çorum'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 3 bin TL, 7 bin 500 TL ve 13 bin TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan Muğla ve Ankara'da satılık arazi! 45 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Muğla'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış bedelleri 45 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan yeni fırsat! KDV'den muaf arsa ve araziler 10 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü hem KDV'den muaf hem de düşük bedelli arazi satacak, Mayıs ayı ihaleleri kapsamında satışa  çıkarılan arazilerin satış bedelleri 10 bin TL ve 12 bin TL olarak açıklandı. 

Arsa yatırımcıları dikkat! 2 şehirdeki 13 arsa satışa çıkıyor!

Isparta ve Kayseri'de yer alan 13 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Arsaların satış bedelleri 335 bin TL ve 1 milyon 80 bin TL arasında değişiyor. 

Milli Emlak'tan 7 bin TL'ye son dakika arazi fırsatı! KDV'den muaf arazileri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Kırıkkale'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış bedelleri 7 bin Türk Lirası'ndan başlıyor.

Milli Emlak'tan 2 ilde KDV'den muaf arazi müjdesi! 17 bin 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Erzincan'da yer alan iki adet araziyi KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin satış bedelleri 46 bin TL'den başlıyor.

İki şehirdeki bir konut ve 5 arsa satışa çıkarıldı! Bu tarihlere dikkat!

Denizli Çal'da yer alan konut ve ticaret imarlı arsaların satış bedelleri 45 bin TL ile 263 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 4 bin 500 TL ile 26 bin 300 TL arasında değişiyor.

tapu satış bedelleri Haberi

tapu satış bedelleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni uygulaması kapsamındasatılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Maliye, vergi kaybının olduğuna ilişkin emare bulduğunu tespit ettiği 4 bin 421 mükellefi çağırarak, “gel izah et” dedi.

4 bin 421 mükellefe davet

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bir konutun değerini tapu değeri ile banka kredisi üzerinden karşılaştırılıyor. Eğer düşük gösterilmişse aradaki farkın nedeninin anlatılması isteniyor. 2018 yılında 4 bin 421 mükellef izaha davet için çağrıldı. 2 bin 719’u ilgili birime inceleme için gönderildi. Bin 142 mükellefin yaptığı açıklama ise yeterli bulundu. Böylece 43.4 milyon liralık matrah artırıldı. 4.9 milyon liralık ödenecek vergi bulundu.

İndirimli ceza

İzaha davet düzenlemesi 25 Temmuz 2017'de 6728 sayılı kanun kapsamında yürürlüğe girdi.  İzaha davet, vergi kaybına uğradığına yönelik ön tespitlerle...