06 / 05 / 2024

tapu takibi yapma nedenleri

tapu takibi yapma nedenleri

Mevcut koşullarında hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor. Şehir plancısı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapularını takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtti.

İmpomes, interneti tapu güvenliğinde net hale getirecek!

Birkaç yıldır İmpomes sistemi üzerinden kurumlara ve şirketlere tapu güvenliği ve mülk takibi konusunda önemli bir hizmet sunan İmpo İmar, interneti bireysel alıcıların tapu güvenliği konusunda net hale getirecek yeni bir ürün üzerinde çalışıyor.

Tapu dolandırıcılığının önüne geçmek için gayrimenkul takibi yapılmalı!

Şehir Plancısı ve İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, gayrimenkul yatırımı yapacak kişilerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Oflaz, tapu dolandırıcılığının önüne geçmek için gayrimenkul takibinin önemine değindi.

İfraz yapma şartları nelerdir?

Tek bir parselin parçalara ayrılması,bölünmesi ve tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz adı veriliyor.Peki ifraz yapma şartları nelerdir?İfraz için hangi evraklar gerekiyor?İşte ifraz için gerekenler..

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi!

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Tapu işlem sorgulama nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yalnız emlak alım satım işlemleri değil, tapu siciline işlenecek birçok işlem yapılabiliyor. Yapılan işlemin takibi internet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, tapu işlem sorgulama nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Çağrı Merkezi hizmete girdi!

Bakanlık, yeni kurulan çağrı merkezi ile Tapu ve Kadastro birimlerine yönelik soru, istek, randevu ve şikâyetlerin takibi ile hizmetin iyileştirilmesi işlevlerinin tek bir merkezden etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülmesini amaçlıyor.

Tapu üst hakkı için gerekli belgeler!

İnşaat hakkı olarak da bilinen üst hakkı başkasına ait arsa üzerinde inşaat yapma hakkına deniyor. Peki bir arsa üzerinde üst hakkı nasıl kurulur? Tapu üst hakkı için gerekli belgeler nelerdir?

Tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne aktarıldı!

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, tapu kayıtlarını dijital ortama aktardı. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi(TAKBİS) ile işlemler daha kolay olacak...

Osmanlı tapu arşivleri uluslararası bir toplantıya konu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın organizasyonuyla, 23 ülkeden 32 bilimadamı 21-23 Kasım tarihlerinde Osmanlı tapularını ve tapu arşivlerini konuşacak...

Erdoğan Bayraktar: Osmanlı tapu arşivleri kongrede tanıtılacak!

Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi öncesinde Arşiv Daire Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da kongre düzenliyor!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi’yle ilgili öncü basın toplantısı düzenliyor...

104 yıllık 'Tapu Kadastro binası' kimin?

104 yıllık Tapu Kadastro binası için Vakıflar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediye ve Tapu Kadastro Derneği birbirine girdi. Binanın kime kalacağını mahkeme söyleyecek...

Gayrimüslimlerin mirasçıları tapu kayıtlarını göremiyor!

1983 ve 2001'de yayımlanan iki genelge nedeniyle 1924 öncesinde ülkeyi terk etmek zorunda kalan gayrimüslimlerin mirasçılarına tapu kayıtları gösterilmiyor...

tapu takibi yapma nedenleri Haberi

tapu takibi yapma nedenleri

Mevcut koşullarında hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor. Şehir plancısı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapularını takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtti.

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirterek, mülkün son durumunun öğrenmenin de tek başına yeterli olmayacağına dikkat çekti. Hüseyin Oflaz, “Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir” dedi.

Oflaz, tapuların takip edilmesinin 10 gerekçesini şöyle sıraladı: " Türkiye’de imar durumları sık revize ediliyor, güncelleniyor. Bu, sizin mülkünüzün bulunduğu bölgenin, dolayısıyla mülkünüzün kaderini değiştirebiliyor. İmar değişikliği mülk sahibinin avantajına olabildiği gibi, hak kaybına da yol açacak düzenlemeler içerebiliyor. Mülkün sahip olduğu yapılaşma koşulları değiştirilmiş olabiliyor. Mülk sahibinin...