07 / 05 / 2024

tapu tescilindeki yanlışlık

tapu tescilindeki yanlışlık

Medeni Kanun gereğince,tapu kütüğüne yanlış yazılmış bir kaydın belgelerine uygun olarak düzeltilmesi için dava açılabiliyor. İşte, tapu sicilinin düzeltilmesi davası!

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Devlet hiçbir karşılık olmadan 15 bin TL veriyor! Başvurular devam ediyor!

Devletin hiçbir karşılık beklemeden 15.000 TL yardım yaptığını biliyor muydunuz? evet yanlış duymadınız tamı tamına 15.000 TL destek ödemesinden siz de faydalanabilirsiniz. Yapılan açıklamada bu destek ödemesinden kimlerin faydalanacağı da belirtiliyor.

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Tapu devrine dair vatandaşlar bazı soruların yanıt bulmasını bekliyor. Sıkça sorulan o sorulardan biri de “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusudur. İşte detaylar!

Yok artık! FIFA 23 yanlışlıkla bir ay önceden erişime sunuldu!

EA Sports, FIFA 23 için çok büyük bir hataya imza attı. Ön satışta olması gereken FIFA 23 yanlışlıkla erişime açıldı. Oyunu satın alan kullanıcılar Ronaldo'yu ve yeni formaları ifşa etti.

Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Tapu belgesi nasıl çıkarılır? Tapu belgesi e-Devletten çıkarılır mı? soruları tapu da işi olan ve tapu belgesi çıkarılması gerekli kılan durumlar bulunmaktadır. Peki Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Tapu harcı hesaplama 2022 nasıl yapılır? Tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Ev alıp satarken en çok araştırılan hususlardan biri de tapu harcı oluyor. Tapu masrafı olarak da adlandırılan bu detay alım satım işlemlerinde büyük önem teşkil ediyor. Peki, Tapu harcı hesaplama 2022 nasıl yapılır? Tapu masrafı nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi? Tapu harcına fazla ödenen para kaç yıl içinde alınır?

Tapu harcı ödemesi yapılırken kimi zaman hesaplamalarda yapılan hatalar nedeniyle hem alıcı hem de satıcı fazladan para ödemek durumunda kalabiliyor. Ancak sonradan fark edilen bu yanlışlık nedeniyle pek çok vatandaş “Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi?” araştırması yapıyor…

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

tapu tescilindeki yanlışlık Haberi

tapu tescilindeki yanlışlık

Tapu sicilinin düzeltilmesi davası!

Tapu sicili, niteliği itibariyle, gayrimenkul mallara ilişkin hakların kurulmasını, aleniyetini sağlamakta ve ona iyiniyetle dayanarak tasarruf işlemi yapanların iktisaplarını koruyor. 


Tapu sicilinde kayıtların tutulması, korunması ve tescillerde yanlışlık yapılmaması büyük bir dikkat ve özeni gerektiriyor. Bu doğrultuda düzeltme diğer bir adıyla tashih, Tapu Sicili Tüzüğü’nün 85. maddesi gereğince, tapu kütüğüne yanlış yazılmış bir kaydın belgelerine uygun olarak düzeltilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


MK’nın 1027. maddesinde de düzeltme konusuna değiniliyor. Buna göre; ilgililerin yazılı rızaları olmadıkça, tapu memuru, tapu sicilindeki yanlışlığı ancak mahkeme kararıyla düzeltebiliyor. 


Düzeltme, eski tescilin terkini ve yeni bir tescilin yapılması biçiminde de olabiliyor. Tapu memuru, basit yazı yanlışlıklarını, tüzük kuralları uyarınca  re’sen düzeltebiliyor. 


Tapu iptal davasında yetki taşınmazın bulunduğu yerin Asliye Hukuk Mahkemesi olarak karşımıza çıkıyor.  Tapu...