25 / 12 / 2024

tapu tesciline yazılan taşınmazlar

tapu tesciline yazılan taşınmazlar

Tapuya tescil istemi nasıl yapılıyor, hangi mallar tapuya tescil olunuyor? Tapuya tescil istemi ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde...

Tapuda rayiç bedel üzerinden satış yapılamayacak!

Son dönemlerde gelen tüm uygulamalar buna e-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmesi de dahil olmak üzere, tapu da yapılan satışlardan vergi kaybının önlenmesi adına adımlar atılıyor.

e-Devlet’te yeni hizmetler devrede! Kira sözleşmesi, trafik cezası, HGS, çalışma ödeneği hizmetleri yapılabilecek

e-Devlet’te yeni hizmetler devreye girdi. Kira Sözleşmesi İşlemleri, Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, HGS Milli Park İhlalli Geçiş Bilgileri ve Yarım Çalışma Ödeneği Başvurusu sistem üzerinden yapılabilecek.

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içerisinde bulunan ilaçlara bir yenileri daha eklendi. Buna göre artık reçeteye yazılan bu ilaçlar sigorta kapsamında alınabilecek. İşte haberin tüm detayları...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Yanlış yazılan faturalar iade edilecek! İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal gaz faturaları için duyurduğu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğal gazda 1 ay faturasız dönem ve 25 metreküplük indirimin detayları vatandaşlar tarafından merak edilirken tüm ayrıntılar da netleşti. İşte tüm detaylar...

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur? Trafik cezalarında zaman aşımı var mı?

Trafik cezalarına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorular ve merak edilen yanıtları!

Unutulan rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası her çalışanın aklını kurcalayan bir konudur. Raporu yazılan ancak unutulan rapor parası pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan ülkemizde pek çok kişi vardır. Onlar diğer tapularda yapılan işlemleri yapamazlar. Hisseli tapu üzerinde yapılan işlemler diğer tapulara göre farklılık gösterir. Peki nedir onlar?

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!

tapu tesciline yazılan taşınmazlar Haberi

tapu tesciline yazılan taşınmazlar

Tapuya tescil istemi!

Tescil, tapu kütüğünde yapılan yazım veya kayıt anlamına geliyor. Ayni ve şahsi haklara yönelik işlemlerin gerekleri yerine getirildikten sonra tarih ve yevmiye numarası ile kütüğe tescil ediliyor. Bir diğer deyişle, kesin tescil, terkin olunacak şerhin tarih ve yevmiye numarası ile yapılır.


Bir tescilin yapılabilmesi için hak sahibinin istemde bulunması gerekiyor. Tapu sicil Müdürlüğü, yazılı istek olmaksızın tescil işlemini gerçekleştiremiyor. 


Yazılı olarak yapılan tapuya tescil istemi, memur ya da taşınmazın sahibi tarafından düzenlenebiliyor. Yazılı istem üzerinde tarih ve imzanın da bulunması gerekiyor.


Tapu sicilindeki kayıtların silimi bir diğer ifadeyle terkini ya da değiştirilmesi, bu tescilinden hak kazanmış olan kişilerin yazılı istemiyle oluyor. Hak sahiplerinin sicili imzalamaları da bu istemin yerine geçiyor.


Tapu tesciline yazılan taşınmazzlar ve haklar şu şekilde sıralanıyor;

- Arazi

- Bağımsız...