28 / 07 / 2024

tapu vekalet

tapu vekalet

Tapu işleminizi vekalet verdiğiniz kişi gerçekleştiriyorsa üzerinde önemle durulması gereken hususlar bulunuyor. İşte tapuda vekalet verilirken dikkat edilecek 12 nokta...

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

65 yaş üstü tapu satışlarının nasıl yapıldığı, bu vatandaşların tapu vekalet verip veremeyeceği sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi?

Kişi yasal bir süreç içerisinde kendi yerine başka birini bu iş için görevlendirebilir. Örneğin tapu işlemlerinde vekaletname verilebilir. Peki Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Tapu vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri alıcı ve satıcı ya da vekilleri tarafından yapılıyor. Peki, tapu vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Tapu vekalet örneği 2016!

Vekaletname, bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belge oluyor. İşte tapu vekalet örneği 2016..

Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Tapu tescil davası, tapuya kayıtlı olmayan taşınmazların tescil edilmesi için açılıyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılabilen davada vekalet ücreti ödenir mi? Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Vekaletle tapu işlemleri 2015!

Tapu devir işlemlerinde taraflar bir başkasını vekil tayin ederek işlemin yapılmasını sağlayabiliyor. Peki, tapu için vekalet nasıl ve nereden verilir? İşte vekaletle tapu işlemleri 2015...

Tapu vekaleti için gerekli belgeler!

Tapuda işlemler vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Peki, tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir? Tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?

Tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığı ile yapılaniliyor. Vekaletname noterde veriliyor. Vekalet verilirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapu vekalet örneği 2015!

Tapuda yapılacak işlemler vekil aracılığı ile de gerçekleşebiliyor. Vekalet; şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşmeye deniyor. İşte tapu vekalet örneği 2015...

Tapuda vekalet ile satış nasıl olur?

Tapu devir işlemi olan ancak bu işlem için vakit ayıramayanlar, tapu işlemlerini bir vekil aracılığı ile yapabiliyor. Peki, tapuda vekalet ile satış nasıl olur? Tapuda vekaleten satışta nelere dikkat edilmeli?

tapu vekalet Haberi

tapu vekalet


Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek işlemlerde vekalet kullananların dikkat etmesi gereken noktalar var. Söz konusu hususlar mülkiyet hakkının korunması için gerekli. Tapuda vekalet verirken dikkat edilecek 12 nokta; 


-Gayrimenkul veya arsa ile ilgili Tapu Müdürlüğü'nde yapılacak işlemlerde vekalet verirken, vekalet verilen kişiye hangi konularda yetki verildiğini bilmek, 


-Söz konusu vekaletnamenin dahilinde süre, işlem mahalli ve şartını belirlemek, 


-Vekalet verilen yer ve vekalet sınırlarını yazılı hale getirmek,


-Vekilin azli durumunda, bu durumu Tapu Müdürlüğü'ne bildirmek,


-Vekaletnamenin yetkili merciler tarafından düzenlenmesi, 


-Yurt dışında düzenlenmiş bulunan vekâletnamelerin, düzenleyen merci veya tasdik merciinin imza ve mührünün tasdiki, ancak vekâletnamenin içeriği tanzim şekli ile yetkilinin imza ve mühründe tereddüt edilmesi halinde Bölge Müdürlüğü aracı ile merkeze intikali sağlanmalı, 


-Vekaletnamelerin, nüfus hüviyet cüzdanı yada pasaporta göre düzenlenmiş olması, 


-Şartlı vekâletnamelerde, söz konusu şartlara uygun hareket...