16 / 05 / 2024

tapu yer tespiti nasıl yapılır

tapu yer tespiti nasıl yapılır

Satın almak istediğiniz arsa veya arazinin tapusunun size gösterilen yere ait olup olmadığının tespit edilmesi, olası problemlerin önüne geçecektir. Peki tapu yer tespiti nasıl yapılır?

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Azerbaycan Şuşa'da inşa edilecek okul binası için yer tespiti yapılacak! 

MHP heyeti, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Şuşa'da inşa edilecek okul için yer tespiti yapmak üzere kente gidecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31166 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarıyer'e tapu müjdesi!

Sarıyer'in tapu sorunu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz burada altyapı çalışmalarını yaptık ve inşallah seçimden sonra da süratle bir taraftan Binali Yıldırım Bey, bir taraftan inşallah Salih Bayraktar Bey ve Ankara'dan da biz, el ele vereceğiz ve bu sorunları da bitireceğ

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Sarıyer’in 40 yıllık tapu sorunu mecliste!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu İBB Meclisi'nde görüşüldü. 10 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları İBB'den geçemedi.

Mersin Kent Meydanı için yer tespiti yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşiminde kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.

Bafra'ya ağız ve diş sağlığı merkezi geliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bafra belediye başkanı Zihni Sahin, Bafya yeni ağız ve diş sağlığı merkezi için yer tespiti çalışmaları yaptı.

tapu yer tespiti nasıl yapılır Haberi

tapu yer tespiti nasıl yapılır

Tapu yer tespiti nasıl yapılır?

Satın almak istediğiniz arsa veya arazinin tapusunun size gösterilen yere ait olup olmadığının tespit edilmesi, olası problemlerin önüne geçecektir. Peki tapu yer tespiti nasıl yapılır?


Tapu yer tespiti işlemi için müracaat edilecek birimler; Kadastro Müdürlüğü, Belediye ile Tapu Müdürlükleridir. 


Kadastro Müdürlüklerinde parsellerin sınırlarını belirten kadastral paftaları, Belediyelerde kadastro müdürlüklerinden alınan kadastral paftaların bir kopyası ile bu paftalar üzerine hazırlanan İmar Planları ve ruhsatlı binaların projesi, ruhsatı, yapı kullanım izin belgeleri v.b. yapılaşma izin ve detaylarını içeren evrakların bulunduğu dosya, Tapu Müdürlüklerinde tapu kayıtlarının bulunduğu kütükler ile kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulu gayrimenkullerin mimari projeleri bulunur. 


İlgisini kanıtlayan herkes bu bilgileri görmeye, gerekirse birer kopya alma hakkına sahiptir. Bu kurumlardaki memurlar ilgili belgeleri size göstermekten imtina edemezler. 


Memurların asli...