30 / 04 / 2024

Mersin Kent Meydanı için yer tespiti yapıldı!

Mersin Kent Meydanı için yer tespiti yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşiminde kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.




Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 4, komisyon raporlarına ait 17 ve gündem dışı 3 olmak üzere toplamda 24 madde görüşüldü.


Toplantıda kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan bu karar ile kentlerin merkezleri olarak sayılan ve yıllar boyunca şehirleşmiş toplumların sosyalleşme merkezi olması nedeniyle büyük önem arz eden bir proje için daha adım atıldı.


Kent insanını bir araya getirebilecek mekânlardan bir tanesi olacak olan Mersin Kent Meydanı’nın yapılan araştırmalar çerçevesinde en uygun noktanın Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın bulunduğu alan olarak belirlendi.


Mecliste kabul edilen kent meydanı kararı hakkında konuşan Başkan Burhanettin Kocamaz, “Bu defalarca konuştuğumuz bir konu ve arkadaşlarımızda bu hafta  TOKİ  ile bir araya geldiler” dedi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön