27 / 04 / 2024

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin şubat ayı oturumlarının ikinci birleşimi Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı. Söz konusu oturum, İBB Meclisi 2.Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı tarafından yönetildi. 

Oturum öncesinde Sarıyerliler toplu halde İBB’ye gitti ve tapu sorunlarının çözülmesi amacıyla siyasi parti gruplarıyla görüştü. 

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İLÇENİN YÜZDE 70'İNDE TAPU SORUNU VAR

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; söz konusu oturumda Sarıyer'de yaşanan tapu sorunu gündeme getirildi. CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan adayı olan İBB Meclis Üyesi Oktay Aksu, ilçenin yüzde 70’nin tapu sorunu ile ile karşı karşıya olduğunun altını çizdi. Aksu,  11 mahallenin sorunun çözmek için mecliste görüşme yapılması önerisinde bulundu. 

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı olan İBB Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun da İBB’ye ait parsellerde yer alan 2 mahalledeki tapu sorununun çözülmesi amacıyla meclisten belediye başkanına satış yetki verildiğine ancak bu yetkinin kullanılmadığına dikkat çekti. 

Hak sahiplerine tapu verilebilmesi için geri kalan 11 mahalleyi kapsayan satış yetkisi için pazartesi günü meclisin yeniden toplanması önerisinde bulunan Coşkun, evraklar tamamlanmadığı için konunun şu an gündeme alınamaycağını aktardı. 

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

AYAZAĞA'DAKİ PARSEL SATIŞINA ONAY

Sarıyer'de 11 mahallede yaşanan tapu sorununun çözülmesi için yapılacak düzenleme kapsamında 19 Şubat Pazartesi günü meclis oturumu gerçekleştirilmesine karar verildi. 

Oturumda daha önce verilen satış yetkisi çerçevesinde Ayazağa'da yer alan İBB’ye ait parselin 7 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip kısmında binaları bulunan ve yapı kayıt belgesi alan hak sahiplerine satışı da onaylandı. 

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Son dakika! Malatya'da korkutan deprem!


Geri Dön