09 / 05 / 2024

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere beyanname affı mı geliyor

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere beyanname affı mı geliyor

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Töre tarafından kuruldu.

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda yeni döneme geçilirken, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık 81 ilde kullanılma başladı.

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Erkum Döküm Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkum Döküm Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Rıfat Üçsu tarafından kuruldu.

Tapuda üç boyutlu dönem resmen başlıyor!

Tapuda üç boyutlu dönemle alacağınız konutun mimarisini artık webtapu üzerinden üç boyutlu şekilde görebileceksiniz.

Sars Metal Döküm Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sars Metal Döküm Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Arslan tarafından kuruldu.

Girişimciler düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptığı açıklamada "Kuluçka mezuniyeti sonrası girişimciler; post kuluçka olarak adlandırılan dönemde düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor." dedi.

Zen Döküm Hafriyat İnşaat Nakliyat Depolama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zen Döküm Hafriyat İnşaat Nakliyat Depolama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Sarı ve Ömer Zengin ortaklığında kuruldu.

Tapuda satış bedelini düşük gösteren mükelleflere davet!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

Serhat Metalürji Döküm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Serhat Metalürji Döküm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir Şubesi bugün Başakşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Gökhan Döküm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Gökhan Döküm İnşaat Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Bulut ve Erkan Bulut ortaklığında kuruldu.

Fermah İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Ve Döküm Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Fermah İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Ve Döküm Sanayi Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Celalet Elifi tarafından kuruldu. 

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere beyanname affı mı geliyor Haberi

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere beyanname affı mı geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ipuçlarını verdiği, kapsamlı vergi ve sigorta primlerine ilişkin yeniden yapılandırma düzenlemesinin ayrıntıları açıklandı.


Darbe girişiminden bir hafta önce hazırlanan ve acil evreye konularak hemen uygulanmasına karar verilen geniş af düzenlemesinin içerisinde, sade vatandaştan spor kulüplerine, KOBİ'lerden büyük holdinglere kadar toplumun hemen her kesimine müjde niteliğinde maddeler yer alıyor.


Paketin, 30 Haziran tarihine kadar olan ödenmemiş borçları kapsayacak şekilde hazırlandığı, ancak darbe girişimi dikkate alınarak, bu tarihin 15 Temmuz'a çekilmesinin düşünüldüğü de öğrenildi.


HER TÜR VERGİ BORCU

Son 5 yıl içerisinde Maliye'ye ödenmemiş her türlü vergi borcu yeniden yapılandırılacak. Örneğin taşıt sahipleri için Motorlu Taşıtlar Vergisi, kira geliri olanlar için Gayrimenkul Sermaye İradı ile her türlü Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi borçları yapılandırma kapsamında olacak.


KONUT KREDİSİNE DOPİNG


Büyük af düzenlemesinden bir...