05 / 05 / 2024

tapuda benim olmayan taşınmaz

tapuda benim olmayan taşınmaz

Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. Peki siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır? Aile konutu şerhi dilekçesi örneği 2022!

Aile konutu, bir ailenin evlilik birliği devam ettiği sürece beraber yaşadıkları konuttur. Aile konutu şerhi ise aile yaşamının devam ettirildiği konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir haktır. Peki, aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır?

Aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi aile yaşamının sürdürüldüğü konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Kabataş Martı projesi mimarları böldü!

‘Kanatları açık martı’ şeklinde tasarlanan yeni Kabataş Transfer Merkezi’yle ilgili tartışmalar sürüyor. Mimarlar Odası projeye karşı çıkarken, projenin mimarı Hakan Kıran ise, ‘Benim olmayan projeyi benimmiş gibi sundular’ diyor.

Tapuda kayıtlı olmayan arazinin kullanan kişiye tescili bozulur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu tapuda kayıtlı olmayan arazinin kendi adına tescili hakkındaki soruyu yanıtladı. İşte o yazı...

Tapuda DASK zorunlu mu?

Yıllık olarak düzenlenen, DASK poliçesi için DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda DASK zorunlu mu? DASK poliçesi olmayan taşınmaz malların alım-satım ve kiralama işlemleri yapılabilir mi?

Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?

Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. Peki siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları!

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları nelerdir? Kamulaştırma sürecinde tapusuz mallarda hangi işlemler yapılır? İşte 2942 sayılı kamulaştırma kanunu kapsamında yer alan esasları..

Konut kredilerinde zorunlu olmayan sigortalar!

Konut kredisi kullanırken, tüketiciye bazı zorunlu olmayan sigortalar da kullandırılıyor. Peki konut kredilerinde zorunlu olmayan sigortalar nelerdir? Konut kredisinde zorunlu olan sigortalar nelerdir? İşte yanıtı..

Tapuda bağış harcı 2014!

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor. Peki, tapuda bağış harcı 2014 ne kadar?

Yetki belgesi olmayan, inşaatta çalışamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı "Geçici Ustalık Yetki Belgesi" uygulaması 1 0cak 2015 tarihine kadar devam edecek. 2017 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan ustalar inşaatlarda çalışamayacak...

2017 yılından itibaren yetki belgesi olmayan ustalar inşaatlarda çalışamayacak!

İnşaatlarda "sertifikalı usta" dönemi başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşüm seferberliği ile başlattığı uygulama kapsamında 2017 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan ustalar inşaatlarda çalışamayacak.

Tapuda ipotek nasıl kaldırılır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olduğunuzu ve bankaya olan kredi borcunuzu kapattığınızı farz edelim. Bu durumda tapuda ipotek nasıl kaldırılır? İşte tapudan ipotek kaldırma işlemleri..

Tapuda hangi işlemler yapılır?

Tapu dairesine gidilerek yapılan işlemler, söz konusu gayrimenkule ait tapu belgesi üzerinde ve tapu kütüğünde kaydediliyor. Peki, tapuda hangi işlemler yapılır? İşte tapuda yapılabilen işlemler...

tapuda benim olmayan taşınmaz Haberi

tapuda benim olmayan taşınmaz

Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?

Tapu müdürlüklerinde Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların mülkiyet hakkının kimde ve hangi oranda olduğu bilgisi tutuluyor.


Taşınmaz malların satış işlemleri de yine tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat eden kimseler taşınmazın tapu devrini isteyebiliyor. 


Böylece taşınmazın mülkiyet hakkı satıcıdan, alıcıya geçmiş oluyor. Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. 


Örneğin siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


E-devlet üzerinde kendinize ait olmayan taşınmaz görülmesi halinde en yakın Tapu Müdürlüğüne giderek bildirimde bulunmanız halinde yanlışlık düzeltilecektir.


Alo 181 Tapu ve Kadastro Hizmet Hattımızı arayarak da taşınmaz bilgilerini vermeniz halinde adınıza bildirim kaydı düzenlenecektir.



Tapu sıkça sorulan sorular!



Işıl Seren...