19 / 05 / 2024

Tapuda düşük değer

Tapuda düşük değer

MALİYE Bakanlığı, emlak vergisinde yaşanan sorunların basında gelen 'değer tespiti' konusunda radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunulmayacak, metrekare birim değerlerindeki çarpıklıklara son verilecek.

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Hasan Gümüştekin nerede okudu? Hangi bankalarda görev aldı? Değer Varlık’ta hangi alanda çalışıyor?

Hasan Gümüştekin kimdir? Kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi bankalarda çalıştı? Hangi alanda yüksek lisans yapıyor? Değer Varlık’ta ne iş yapıyor? İşte Hasan Gümüştekin ile ilgili merak edilenler...

Yasin Yerebakan kimdir? Bankacılık sektöründe kaç yıl çalıştı? Değer Varlık’ta ne iş yapıyor?

Yasin Yerebakan kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi bölümden mezun oldu? Hangi görevlerde bulundu? Değer Varlık’ta hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Yasin Yerebakan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

Emekli maaşları en düşük 4 bin 250 lira olur mu? TBMM'deki teklif eğer yasalaşırsa...

Türkiye'de yıllık enflasyon rakamları yüzde 60'ı geçti. Asgari ücretlinin ve emeklinin yılbaşında aldığı zamlar yılın ilk 3 ayında eksiye düştü. Asgari ücrette bin 37 liralık değer kaybı yaşandı. TBMM'de ise emeklilerin maaşları 4 bin 253 lira olsun teklifi gündem oldu.

Altın fiyatları düşüyor... Gram altın bugün 7 lira daha değer kaybetti! İşte güncel altın fiyatları!

Ons altın güne 1921 dolardan başlarken gram altın bugün de 7 liralık değer kaybetti. Yeni güne düşüşle başlayan altın, birikim yapmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki altın fiyatları bugün kaç TL? İşte 29 Mart altın fiyatları...

Konut satış fiyatlarındaki yıllık değer artışı yüzde 116 oldu!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un verilerine göre Türkiye'de Şubat ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 şeklinde açıklandı.

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Kovid-19'la beraber başlayan konut sektöründeki hareketlilik şu an da devam ediyor. Peki Türkiye'de konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konutta en çok değer artışı hangi illerde yaşandı? İşte ayrıntılar...

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

Bitcoin yüzde 15 değer kaybetti!

Geçtiğimiz günlerde büyük değer kazanan ve 52 bin dolara kadar çıkan Bitcoin önce gün yüzde 15 değer kaybederek  43 bin dolara kadar geriledi.

Kripto paralarda değer kaybı!

Kripto borsalarında dalgalanmalar devam ediyor. Bitcoin'de 25 Ocak 2021'den beri en düşük değer kaydedildi. Peki borsalarda son durum ne? İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları 9 ayın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de yeni konut satışları, Şubat ayında aylık yüzde 18,2 azalışla 775 bine inerek Mayıs 2020 tarihinden bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. 

Tapuda düşük değer Haberi

Tapuda düşük değer

Maliye emlak vergisinde düğmeye bastı. Tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunulmayacak, metrekare birim değerlerindeki çarpıklıklara son verilecek.


MALİYE Bakanlığı, emlak vergisinde yaşanan sorunların basında gelen 'değer tespiti' konusunda radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Rayiç bedelin, belediyeler, emlakçılar, köymahalle muhtarlıkları, ticaret-ziraat odaları ve bilirkişilerin de görüşleri ile belirlenmesi öngörülüyor. 


Gayrimenkul alan ya da satan bir kişi, tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunamayacak. Aynı cadde ya da sokağın bir tarafında metrekare birim değeri 400 lira olarak belirlenirken, söz konusu tutar sokağın diğer yanında 60 lira olamayacak. 


TUTARSIZLIK VAR 


Tutarsızlığın son bulması için emlak vergisinde takdir komisyonlarının yapısı da yeniden düzenlenecek. Emlak Vergisi Yasası'na göre değer tespitinde sınırlama bulunmuyor. Bu nedenle de vergiye tabi değerler, sadece il ve ilçeler bakımından değil, birbirine komşu mahalle ve sokaklar...