29 / 04 / 2024

Emekli maaşları en düşük 4 bin 250 lira olur mu? TBMM'deki teklif eğer yasalaşırsa...

Emekli maaşları en düşük 4 bin 250 lira olur mu? TBMM'deki teklif eğer yasalaşırsa...

Türkiye'de yıllık enflasyon rakamları yüzde 60'ı geçti. Asgari ücretlinin ve emeklinin yılbaşında aldığı zamlar yılın ilk 3 ayında eksiye düştü. Asgari ücrette bin 37 liralık değer kaybı yaşandı. TBMM'de ise emeklilerin maaşları 4 bin 253 lira olsun teklifi gündem oldu.



CHP, emeklilerin bayram ikramiyesinin net asgari ücret tutarına yükseltilmesi ile bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olanlara da bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, TBMM Başkanlığı’na sundukları kanun teklifiyle; emeklilere verilen bayram ikramiyesinin bin 100 TL’den net asgari ücret tutarına artırılmasını, bayram ikramiyesinin bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olanlara da verilmesini önerdi.

AÇLIK SINIRI 5 BİN LİRAYI GEÇTİ YOKSULLUK SINIRI 16 BİNE DAYANDI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, milyonlarca emeklinin aylıklarının asgari ücretin altında olduğunu söyledi.

TÜİK'in geçen ay açıkladığı verilere göre açlık sınırının 5 bin liranın üzerinde, yoksulluk sınırının ise 16 bin liraya dayandığını ifade eden Dervişoğlu, "Emeklilere asgari ücretin altında aylık verilmesini adil ve yerinde bulmuyoruz. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Bununla birlikte aydan aya düşen alım gücü göz önünde bulundurularak 3 ayda bir enflasyon oranında emekliye ve memura zam yapılmalıdır." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön