16 / 05 / 2024

Emekli maaşları en düşük 4 bin 250 lira olur mu? TBMM'deki teklif eğer yasalaşırsa...

Emekli maaşları en düşük 4 bin 250 lira olur mu? TBMM'deki teklif eğer yasalaşırsa...

Türkiye'de yıllık enflasyon rakamları yüzde 60'ı geçti. Asgari ücretlinin ve emeklinin yılbaşında aldığı zamlar yılın ilk 3 ayında eksiye düştü. Asgari ücrette bin 37 liralık değer kaybı yaşandı. TBMM'de ise emeklilerin maaşları 4 bin 253 lira olsun teklifi gündem oldu.



“EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI DA ASGARİ ÜCRET OLMALI”

En düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL olması da ayrıca yeterli değildir. Ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla boğuşulan bir dönemde en düşük emekli aylığının da asgari ücret düzeyine çıkarılması emeklilerimizin, Meclisimizden beklentisidir. TBMM, emeklilerimizin hakkının teslimi için adım atmalıdır. Kanun teklifi ile emeklilerimize ödenen bayram ikramiyelerinin bin 100 TL’den net asgari ücret düzeyine çıkarılması ve bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olmuş ve halen 506 Sayılı Kanun kapsamında aylıklarını almakta olanların da emeklilere sağlanan bayram ikramiyesi hakkından yararlanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.”

https://emlakkulisi.com.tr/emekli-bayram-ikramiyesi-2022-hesaplamasi-ve-tarihi-belli-oldu-ikramiye-3-bin-tlyi-bulabilir-erdogan-aciklayacak/701109?p=2

https://emlakkulisi.com.tr/enflasyon-rakamlarindan-sonra-emekli-maaslarina-ek-zam-ve-sosyal-yardim-secenegi/700418

https://emlakkulisi.com.tr/emekliye-bayram-ikramiyesi-aciklandi-mi-milyonlarin-bekledigi-emekli-bayram-ikramiyesi-ile-ilgili-erdogan-ne-dedi/701244?p=2

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön