02 / 05 / 2024

tapuda elektronik işlemler

tapuda elektronik işlemler

Murat Kurum'un talimatı ile tapuda yapılan haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemleri artık e-devletten yapılıyor...

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Cari işlemler dengesinde 6,5 milyar dolarlık açık oluştu!

TCMB verilerine göre; Mayıs 2022’deki cari işlemler açığı, Mayıs 2021’e göre 3 milyar 151 milyon dolar artarak 6 milyar 468 milyon dolara yükseldi. 12 aylık cari işlemler açığı ise 29 milyar 444 milyon dolara ulaştı.

Akitsiz işlemler nedir? Akitli işlemler nelerdir?

Akitli işlemler nedir, akitli işlemler nelerdir? soruları vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte sorulan o soruların detayları!

tapuda elektronik işlemler Haberi

tapuda elektronik işlemler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla e-devlet üzerinden, tapuda yapılan haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemleri yapılabiliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Murat Kurum'un talimatı ile tapuda yapılan haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemleri gibi işlemler e-devlete aktarıldı. Bu yeni hizmetle beraber 3,5 milyon tapu işleminin e-devletten yapılması ile 200 milyona yakın tasarruf sağlandı. E-ipotek ile 107 milyon 846 bin lira doğrudan vatandaşın cebinde kaldı.

Tapu işlemlerinin, vatandaşlar ve kurumlar tarafından ilgili tapu müdürlüklerine gitmeden e-devlet üzerinden başlatmak suretiyle yapılabilmesi imkanı sağlandı. Hizmete sunulan elektronik hizmetler kapsamında geçen yıl vatandaşlar ve kamu kurumlarının toplam 3 milyon 535 bin tapu işlemi...