17 / 05 / 2024

tapuda elektronik tahsilat dönemi başlıyor

tapuda elektronik tahsilat dönemi başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tapu işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla elektronik tahsilat dönemi başlatıyor...

Tapuda elektronik imza adımı: Gayrimenkul alım satımında peş peşe değişiklikler geliyor! 

Web-Tapu ve Parsel Sorgu uygulamalarıyla dijital dönüşümde önemli bir atılım yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu sistem kapsamında pilot çalışmalar 7 ilden 15 ile yükseltilecek. Sistemle, binalar ve bağımsız bölümleri 3 boyutlu olarak tapudaki resmi kayıtlarda görülebilecek. 

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda yeni döneme geçilirken, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık 81 ilde kullanılma başladı.

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile tapuda sahteciliğin önüne geçilecek. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile ilgili detaylar...

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Tapuda üç boyutlu dönem için ilk adım atıldı!

Tapuda üç boyutlu dönem başlıyor. Tapuda üç boyutlu uygulama ile vatandaşlar elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabilecek.

Tapu döner sermaye bedelinin elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu alım satım gibi işlemler için ödenmesi gereken harçlar arasında tapu döner sermaye bedeli de yer alıyor. Yalnız alıcı tarafından ödenen tapu döner sermaye bedeli elektronik ortamda da tahsil edilebiliyor..

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Tapu müdürlüklerinde e-tahsilat dönemi başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Tapu müdürlüklerinde bilgilendirme sms yoluyla yapılarak, e-Tahsilat işlemi gerçekleştiriliyor.

Hbgrup İnşaat Makine Yedek Parça ve Elektronik Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hbgrup İnşaat Makine Yedek Parça ve Elektronik Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hasan Osman Akgün tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Mart'ta kuruldu.

Kocaeli ülke geneli vergi tahsilat oranında ilk sıradaki yerini korudu!

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü istatistiklerinden derlediği verilere göre Ocak-şubatta tahakkuk eden vergilerin yüzde 64,8'ini toplayan Kocaeli, ülke geneli vergi tahsilat oranında ilk sıradaki yerini korudu.

Kira gelir vergisinde kiraya ilişkin tahsilatın belgelendirilmesi!

Kira gelirine konu mal ve haklar, Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanıyor. Bu mal ve hakların kiralamalarından elde edilen gelirlerin vergilendirilmesinde kiraya ilişkin tahsilatın belgelendirilmesi gerekiyor...

Elektronik kira beyannamesi!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vergi borcunu ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyannameler, elektronik ortamda da verilebiliyor. İşte elektronik kira beyannamesi örneği bu haberde..

Tapuda düşük harç ödeme dönemi bitiyor!

Düşük harç ödenmesi için 150 bin liralık bir evin tapuda 20 bin lira gösterilmesi dönemi bitiyor. Belediye, banka gibi farklı kurumlar tarafından yapılan bir değerlere standart getirilecek.

tapuda elektronik tahsilat dönemi başlıyor Haberi

tapuda elektronik tahsilat dönemi başlıyor

Bu kapsamda tapu müdürlüklerine ilişkin tahsilat işlemleri elektronik ortamda internet bankacılığı ve ATM'ler aracılığıyla yapılabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sisteme geçişi tamamlanan tapu müdürlüklerine ilişkin tahsilat işlemlerinin online olarak gerçekleştirildiğinden herhangi bir dekonta gerek duyulmayacağını söyledi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Ziraat Bankası ile konuya ilişkin olarak protokol imzaladı. Buna göre herhangi işlem için tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi yeterli olacak. Örneğin bir vatandaş müracaatını yaptıktan sonra Ziraat Bankası'nın tapuya ilişkin bankacılık işlemleri menüsünden ödeme yapabilecek. Ödeme Hazine'nin hesabına geçtikten sonra tapu müdürlüğünde anında görülebilecek. Bundan sonra vatandaş sadece evrak teslimi ve imza için tapu müdürlüğüne gidecek.


Mevcut uygulamada ilk müracaat yapıldıktan sonra bankaya gidip harç yatırılıyor. Bankadan alınan dekont ve evraklarla müdürlüğe gidiliyor. Yetkililer, vatandaşın tapu ile banka arasında...