29 / 04 / 2024

tapuda ipotekli evin satılması için gerekli belgeler

tapuda ipotekli evin satılması için gerekli belgeler

Alıcının, satın alma işleminde bankadan kredi kullandığı durumlarda satış ve banka ipoteği birlikte veya hemen birbiri ardına yapılabiliyor.Peki ipotekli satış için gerekli evraklar nelerdir?İşte ipotekli satış için gerekli evraklar..

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi!

Tapuda evin değerini daha az göstererek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası kesiliyor..

İpotekli ev nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat yani ipotek gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Bunun için yapmanız gereken başka bir husus var.

Kat irtifaklı tapuda evin kullanım tarihi?

Çok sayıda evin iskanı alınmadan kat irtifaklı tapuyla alındığı ve bu şekilde kullanıldığı görülmektedir. Bu durumda, evin fiilen kullanıldığı tarih, edinme (iktisap) tarihi olarak belirlenir.

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

İpotekli ev nasıl satılabilir?

Bankalardan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyarak teminat altına alıyor. Peki, ipotekli ev nasıl satılabilir? İşte, ipotekli evin satışı...

İpotekli evimi nasıl satabilirim?

Bankalar alının konut kredileri karşılığında güvence olarak evlere ipotek koyuyor.Peki ipotekli evimi nasıl satabilirim?İşte ipotekli evin satış işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair bilgiler..

İpotekli ev haczedilir mi?

Kişilerin borçlarının ödememesi durumunda alacaklı tarafından borçlu kişilerin evlerine haciz getirilmesi isteği gibi bir durumla karşılaşılabiliyor.Peki ipotekli ev haczedilir mi?İşte ipotekli evin haczedilip haczedilemeyeceğinin yanıtı..

tapuda ipotekli evin satılması için gerekli belgeler Haberi

tapuda ipotekli evin satılması için gerekli belgeler

İpotekli satış için gerekli evraklar!

Satın alma işlemleri ipotekle birlikte hemen yapılabiliyor.Satış işleminde gayrimenkul alım-satımında, vergi ve harç ile bağlantılı birçok özel durumu da içinde barındırıyor.


Banka kredili işlemlerde; banka da olaya taraf oluyor ve olayın hukuksal boyutu daha da genişlemiş oluyor.Satış ve banka ipoteği işlemi için satış evrakları ile birlikte ipotek evrakları da tapuya götürülüyor ve aynı anda başvuru yapılıyor. İmza sırasında; alıcı, satıcı ve banka yetkilisi aynı anda tapuda bulunuyor. 


Satıcı parasının bir kısmını alıcıdan bir kısmını ise ipotek tesisi karşılığında bankadan alıyor. Satış ve banka ipoteğinin birlikte yapılacağı durumlarda; ödeme şeklinin ne şekilde olacağı, satıcının parasını nasıl alacağı daha önceden ayarlanması gerekiyor. 


Satıcının daha önce kullandığı bir banka kredisi var ve bundan dolayı daha önce gayrimenkul üzerinde başka ipotekler tesis...