04 / 05 / 2024

Tapuda işyeri olan yerin mesken olarak kullanılması

Tapuda işyeri olan yerin mesken olarak kullanılması

Tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması için oy çokluğu yeterli oluyor. Peki, tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Kira tartışması yine kanlı bitti! Kiracı, iş yeri sahibine kurşun yağdırdı!

Bursa'da, iş yeri sahibi Aykut Y., kira artışı ile ilgili olarak aralarında husumet olan market işletmecisi Ahmet K. tarafından çıkan tartışmadan sonra silahla vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden iş yeri sahibi hastanede tedaviye alındı.

İstanbul ve İzmir'de kiralık 13 iş yeri!

İstanbul Çatalca ve İzmir Menemen'de yer alan 13 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte 25 ve 26 Mart'ta gerçekleştirilecek olan o ihaleler ile ilgili detaylar...

Tekirdağ Çorlu'da satılık 2 iş yeri!

Mülkiyeti S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’ne ait olan 2 iş yeri satışa çıkarılıyor. Satış ihalesi 13 Aralık tarihinde yapılacak.

Trabzon Maçka'da 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla 36 gayrimenkul satılıyor: Arsa, arazi ve iş yeri alacaklar dikkat! 

Trabzon Maçka Belediye Başkanlığı, aralarında arsa, arazi ve iş yeri olan 36 adet gayrimenkulü 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

O ilde 10 adet arsa ile 2 adet iş yeri satışa çıktı! Bu tarihi kaçırmayın! 

Mülkiyeti Gümüşhane Belediyesine ait olan 10 adet arsa ile 2 adet iş yeri satılıyor. Peki Gümüşhane'de yer alan arsa ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan’da başlıyor! Ev, iş yeri, arsa alanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

TOKİ'den ev, iş yeri ve arsa almış olan vatandaşlara son dakika müjdesi geldi. TOKİ'nin 2023 indirim kampanyası bu tarihte resmen başlıyor. 

TOKİ arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek!

81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek.

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

İş yeri açmayı düşünenler dikkat! O izinler...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerinde iş yeri açmak için gerekli olan izinleri yazdı. Peki konut sitesinde iş yeri açmak için hangi izinler gerekiyor?

Ziraat GYO 2021'de 89.8 milyon TL'lik konut ve iş yeri sattı!

Ziraat GYO'nun 2021 yılı içerisinde şirket gayrimenkul portföyüne ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı yaklaşık 345 bin TL (KDV hariç) olan yeni kiralama işlemi, 3 milyon 454 bin 20 TL tutarında arsa alımı ve 89 milyon 846 bin 617 TL tutarında konut ve iş yeri satışı yapıldı.

Tapuda konut olan iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi?

2021'in yeni vergisi yeni yılla birlikte hayatımıza girdi. Peki tapuda konut görünen iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi? Tapuda iş yeri görünen konutlar değerli konut vergisinden muaf mı? İşte detaylar...

Nilüfer Belediyesi, işyeri kapalı olan esnaftan kira almayacak!

 Nilüfer Belediyesi 2021 Ocak ayı Meclis toplantısından iş yeri kapalı olan esnaftan kira alınmamasına karar verdi. 

Tapuda işyeri olan yerin mesken olarak kullanılması Haberi

Tapuda işyeri olan yerin mesken olarak kullanılması

Tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor. 


Kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüz olup; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır. Peki, tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bölümünde bir kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla iş yeri açılabiliyor.  


Açılabilecek işyerleri:

Sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler.


Buna karşın; Tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde,...