28 / 04 / 2024

İş yeri açmayı düşünenler dikkat! O izinler...

İş yeri açmayı düşünenler dikkat! O izinler...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerinde iş yeri açmak için gerekli olan izinleri yazdı. Peki konut sitesinde iş yeri açmak için hangi izinler gerekiyor?



Takvim gazetesi köşe yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü köşesinde konut sitelerinde iş yeri açmak için gerekli olan izinleri kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusuBir konut sitesinde işyeri açmak istedğini yazarak, bunun için izin almak gerekip gerekmediğini sordu.

İş yeri açmayı düşünenler dikkat! O izinler...

Peki konut sitesinde iş yeri açmak için hangi izinler gerekiyor? İşte o sorunun cevabı...

Avukat Feride Hilal İmal, okuyucusuna verdiği yanıtta, toplu yaşanan alanlarda esas olan noktanın huzursuzluğu ve çatışmayı engelleyerek bütünlük sağlamak olduğunu kaydederek, herkes tarafından bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan konut sitesi veya apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayının gerektiğini belirtti.

Feride Hilal İmal verdiği yanıtta, var olan bir sitenin bir dairesine işyeri açmak isteniyorsa, konuyla ilgili olarak tüm kat maliklerinin muvafakatnamesini alınması gerektiğini belirtti. İmal, yazısında bazı işyerleri için sadece muvafakatname değil, genel kurulda oy birliği ile alınmış olan bir karar da gerektiğini söyledi.

İmal köşe yazısında galeri, büro, berber, pastane, lokanta için tüm kat maliklerinin muvafaknamesine ihtiyaç duyulduğunu kaydederken, gazino, sinema, tiyatro, beslenme veya imalathaneyi ilgilendiren alanda olacaksa oy birliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

 

İş yeri kiralamalarında stopaja yeni düzenleme kapıda! 

Evi, iş yeri ve arsası olanlar dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alabilirsiniz!

İş yeri kiralamalarında stopaj yeniden yüzde 20’ye yükseldi!


Geri Dön