27 / 04 / 2024

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.



Vergi Uzmanı Abdullah Tolu Dünya Gazetesi'nde yer alan köşe yazısında geçmişte işyeri ve ya ofisini konut olarak satıp daha düşük  katma değer vergisi ödeyenlerin Maliye tarafından tespit edilerek aradaki farkın mahsuplaşma yoluyla ya da geri iade yoluyla talip edildiğini söyledi.

 Danıştay'ın son verdiği kararların kamuoyunda 10 - 12 yıldır tartışmalı olan “ruhsat veya tapuda ofis olarak gösterilen taşınmazların konut olarak satışı”nda uygulanacak KDV oranı ile ilgili ihtilafların maliye lehine çözüldüğünü söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön