09 / 05 / 2024

tapuda kaydında isim düzeltilmesi nasıl yapılır

tapuda kaydında isim düzeltilmesi nasıl yapılır

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından tapu kaydında düzeltim davaları ile ilgili uygulanmasına ilişkin genelge yayınlandı. Genelge bölge müdürlüklerine ve merkez birimlere iletildi. İşte yayınlanan genelge...

1941 yılında cadde, mahalle ve sokaklara isim verilmiş!

Şehir ve kasabalardaki mahalle, sokak ve caddeler numara ile gösteriliyormuş. 1941 yılında alınan yeni karara göre artık mahalle, sokak ve caddelere isim verilecekmiş.

Tuzla'da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

İstanbul Tuzla'da kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hafriyat çalışması yapılan yerde ilk olarak toprak kaydı ardından da duvar çöktü. Bina sakinleri ''can güvenliğimiz yok'' diyerek korkutan olayı anlattı...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Yurt dışından satın alınan telefon sayısında tam 6 kart artış! Pasaport kaydı resmen patladı!

2022 yılında IMEI kaydı gerçekleşen yaklaşık 22,6 milyon telefondan 844 bini, yolcu beraberinde ülkeye getirilen telefonlardan meydana geldi. Bir önceki yıl bu rakam sadece 110 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 698 aracın da trafikten kaydı silindi. Böylelikle trafikteki toplam araç sayısı 190 bin 990 artış gösterdi.

Altında geri çekilmeler olacak diyen uzman isim rakam verdi! Bu rakamı görenlerin aklı başından gitti! 

Altın fiyatlarında yaşanan geri çekilmeler yatırımcıların kaybetmesine neden oldu. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altında geri çekilmeler olacak diyen uzman isim rakam verdi! Bu rakamı görenlerin aklı başından gitti!

Depremler sonrasında yer kabuğu 7.3 metre kaydı! AFAD'dan çığ uyarısı da geldi! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezinde son dakika açıklamalarında bulundu. Depremler sonrasında yer kabuğu 7.3 metre kaydı! AFAD'san çığ uyarısı da geldi!

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

Yastık altında altını olanlar hemen baksın! Uzman isim yeni rekor rakamı açıkladı!  Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu

Son dakika altın fiyatları yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Bu hafta ons altın 1772 doları görürken gram altın rekor kırdı. Altın fiyatlarının yükseleceğini söyleyen uzman isim yeni rekor rakamı açıkladı. Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu. Yastık altında altını olanlar hemen baksın!

Asgari ücret hesaplamalarında son dakika! O uzman isim yeni rakamı fısıldadı, duyanlar inanamadı! Hemen bu rakama bakın!

Asgari ücret hesaplamalarında son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Yeni yıla girmeye sayılı ayların günlerin kaldığı şu günlerde o uzman isim yeni rakamı fısıldadı, duyanlar inanamadı! Hemen bu rakama bakın...

Trafiğe eylül ayında 102 bin 506 aracın kaydı yapıldı!

Trafiğe eylül ayında 102 bin 506 aracın kaydı gerçekleşti. 2 bin 587 aracın ise kaydı silindi. Bu şekilde trafikteki toplam araç sayısı 99 bin 919 şeklinde arttı. İşte detaylar…

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

tapuda kaydında isim düzeltilmesi nasıl yapılır Haberi

tapuda kaydında isim düzeltilmesi nasıl yapılır

GENELGE NO: 2014/7 (1759)

İlgili Dağıtım Yerlerine

İlgi: a) 07/06/2012 tarihli ve 2012/06 (1728) sayılı Genelge,

        b) 20/05/2014 tarihli ve 2014/3 (1755)  sayılı Genelge.  


Bilindiği üzere; taşınmazların, kadastro tespiti ya da tapuya tescili sırasında mülkiyet hakkı sahibinin adı, soyadı, baba adı, cinsiyeti, doğum tarihleri gibi kimlik bilgilerinin kayda eksik ya da hatalı işlenmesi,  kayıt düzeltme davalarının kaynağını oluşturur. Bu tür taleplerde kimlik bilgileri düzeltilirken, taşınmaz malikinin değişmemesi, diğer bir anlatımla mülkiyet aktarımına neden olunmaması gerekir. 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun geçici birinci maddesi gereğince "Bu Kanunun yargı yolu ve göreve ilişkin hükümleri, Kanunun yürürlüğe girmesinden önceki tarihte açılmış olan davalarda uygulanmayacağından" kanunun yürürlüğe girdiği 01.10.2011 tarihinden sonra yapılan taleplerin tapu müdürlüğüne ilgili sıfatıyla yöneltilerek yapılması gerekir. Bu tür...