29 / 04 / 2024

Tuzla'da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

Tuzla'da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

İstanbul Tuzla'da kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hafriyat çalışması yapılan yerde ilk olarak toprak kaydı ardından da duvar çöktü. Bina sakinleri ''can güvenliğimiz yok'' diyerek korkutan olayı anlattı...



Tuzla'da dün akşam saatlerinde kentsel dönüşüm çalışması yapılan  İstasyon Mahallesi'nde toprak kayması ile istinat duvar çöktü. Bina sakinleri kendilerini hemen sokağa attı. İhbar üzerine olay yerine gelen zabıta ekipleri çevrede önlem alarak iki sokağı araç trafiğine kapattı. 

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK!

Bina sakinlerinden Esra Yüceses, burnın yaklaşık 2 ay önce kentsel dönüşüme girdiğini, çalışmanın duvara kadar yaklşatığını söyleyerek müteahhiti uyardıklarını söyledi.

Müteahhit herhangi bir sorun olmadığını söylemesine rağmen Yücesese ''Ama gel görelim ki şu anda doldurma bir duvar yaptılar. Duvarımız da uçtu aynı şekilde. Kanalizasyon boruları, giderlerimiz, sularımız patladı. Şu anda apartmanda hiçbir şekilde su yok. İnsanlar normal hayatına devam edemiyor.

Müteahhit herhangi bir problem olmadığını söylüyor. Bu olayı yaşamayacağımızı söylemişti ama maalesef ki yaşadık. Şu anda 4 saattir bütün apartman halkı dışarıda bekliyoruz. Can güvenliğimizin olmadığını düşünüyoruz.''dedi. 

Tuzla da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

3 AY İÇİNDE 5'İNCİ GÖÇÜK!

Bina sakini Emre Gündan ise, "Kasım ayında söz konusu göçük meydana geldi. Firma yetkilileriyle görüştüğümüzde bu durumu gidereceklerini bir an önce gerekenleri yapacaklarını söylediler.

Biz de mevcut yasal süreçlerin uzunluğundan dolayı öncelikle sulh olma yoluyla gidermeye çalıştık. Fakat bu artık şimdiye kadar meydana gelen 4'ncü veya 5'nci göçük olması lazım.'' diyerek en son iki hafta önce firma yetkilileriyle görüştüklerimde bir perde beton yaptıklarını, daha önceki yapılan püskürtme betonun yetersiz kaldığını, bu perde betonda hiçbir şekilde göçme ihtimali de olmadığını söylediklerini açıkladı.

Bahçenin yarısına kadar toprak kayması olduğunu ve ettiğini aktaran Gündan Yollarda birtakım göçüklerin doluğunu da vurguladı.

Gündan: ''Toprak kayması devam ediyor. Firma yarın itibarıyla her şeyi halledeceğini söylüyor. Fakat dediğimiz gibi, üç aydır 4'ncü ya da 5'nci göçme oldu.

Hiçbir şekilde yapılmıyor. İş yerim burada, ailem burada yaşıyor. İnsanlar çocuklarını bahçeye çıkartamıyorlar" diye konuştu.

Üsküdar'da 6 bloklu sitenin istinat duvarı çöktü! Bina acil boşaltıldı!

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Geri Dön