04 / 05 / 2024

tapuda konut bedeli

tapuda konut bedeli

Maliye Bakanlığı satışlarında, satış bedelini düşük gösterenlere yönelik çalışma başlattı. Buna göre tapuda eksik bedel gösterenler için alana da satana da 10 bin liraya kadar ceza uygulanacak.

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Tapuda yeni dönem 4 temmuz itibarıyla başlıyor! Konut satışları için noterler devreye giriyor!

Bugüne kadar konut alım satım işlemleri sadece tapuda yapılırken 4 Temmuz'dan itibaren artık noterlerde de yapılmaya başlanacak. 

Apartmanlardaki işyerlerinin kirası ne kadar artacak?

Konut kira artışına 1 yıl süreyle yüzde 25 zam sınırı geldi ama işyerleri kapsam dışında kaldı.. İşte bu noktada apartman dairelerini işyeri olarak kullananlar ya da home ofis kiralayanlarla mülk sahipleri arasında anlaşmazlıklar ortaya çıktı. Tapuda konut olarak görülen ancak işyeri olarak kullanıl

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

Konut alıp satacaklar tapuda bunlara dikkat!

Konut alıp satarken tapuda dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Peki tapuda nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Tapuda konut olan iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi?

2021'in yeni vergisi yeni yılla birlikte hayatımıza girdi. Peki tapuda konut görünen iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi? Tapuda iş yeri görünen konutlar değerli konut vergisinden muaf mı? İşte detaylar...

İş yerinden konut vergisi istenenler ne yapmalı?

Tapuda konut görünen ancak yıllardır iş yeri olarak kullandığınız gayrimenkul için değerli konut vergisi ödemeniz gerekiyor mu? İşte yanıtı...

TOKİ Fethiye Karaçulha TOKİ 2019 kura çekilişi bugün!

Muğla Fethiye Karaçulha TOKİ 2019 kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Projedeki konutlar için en düşük konut bedeli 170 bin TL olarak belirlendi.

Konut rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Pazar değeri olarak da bilinen konut rayiç bedeli nereden öğrenilebiliyor. İşte cevabı...

TOKİ Sincan Saraycık 3+1 kura sonucu isim isim tam liste!

TOKİ Sincan Saraycık 3+1 kura sonucu isim isim tam liste haberimizde yer alıyor.  Proje için en düşük konut bedeli 189 bin 508 TL olarak belirlendi.

TOKİ Tokat Dedeli emekli kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Tokat Dedeli emekli kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje için en düşük konut bedeli 105 bin 863 TL olarak belirlendi.

TOKİ'den 309 TL taksitle konut fırsatı!

Dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden TOKİ, bugün itibariyle 1063 konutu satışa çıkardı. Projeler için en düşük konut bedeli 86 bin 539 TL olarak belirlendi.

tapuda konut bedeli Haberi

tapuda konut bedeli

Evinin değerini düşük gösterenlere aradaki vergi ve gecikme zammıyla birlikte 2-10 bin lira arasında değişen cezalar kesildi. Emlak şirketleri, belediyeler, bankalar tarafından belirlenen konut değerleri konusunda da standart getirilmesi hedefleniyor. Gelir İdaresi hazırladığı broşürle 'risk almayın, gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin' çağrısı yaptı.


 Alana da satana da ceza 

Tapuda eksik konut bedeli ödeyenlere aradaki farkla beraber tapu harcının da dörtte biri kadar ceza kesiliyor. Gayrimenkulü hem alan hem de satandan harcın yüzde 25'i kadar vergi cezası almıyor. 


Uzmanlardan üç önemli uyarı! 

1- Gayrimenkulünüzü nakit ya da banka kredisiyle de alsanız tapu işlemlerinde gerçek alım bedelini beyan ediniz. 

2- İnşaat şirketi, müteahhit ya da aracılık eden komisyonculardan ödediğiniz bedel karşılığında fatura almayı ihmal etmeyin. 

3- Eksik ödenen tapu harçlarının Maliye tarafından cezalı olarak tahsil edileceğini unutmayın.


Posta...