20 / 05 / 2024

tapuda mesaj

tapuda mesaj

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, gerekli olan belgeler tapu müdürüne teslim ediliyor. Daha sonra tapu harcının ödenmesi gereken banka ve harç bilgileri mesaj olarak geliyor. Peki tapudan mesaj ne zaman gelir?

Tapuda intifa hakkı ne demek?

Tapuda intifa hakkı, taşınmaz mala sahip olan kişinin taşınmaz maldan kullanma ve yararlanma hakkını başkasına devretmesine deniyor.Peki tapuda intifa hakkı ne demek?Tapuda intifa hakkı için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler!

Kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılıyor. Peki, tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler nelerdir?

Tapu döner sermaye ücretleri 2015!

Tapuda ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor. Ayrıca tapu döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu döner sermaye ücretleri 2015 ne kadar?

Tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Cins değişikliği, ilgili parselin var olan durumunun ve kullanım şeklinin tapu üzerinde de görünmesini sağlamak için yapılan düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler!

Bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için tapuda cins değişikliği yapılıyor. İşte tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler...

Tapuda takas nasıl yapılır?

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, tapuda takas nasıl yapılır? Tapuda takas işlemleri nelerdir?

Tapuda takas nedir?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında takas işlemi de bulunuyor. Peki, tapuda takas nedir? Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli evraklar nelerdir? Ne kadar harç ödenir?

Tapuda döner sermaye ne kadar?

Döner sermaye, özellikle kamu kurum ve kuruluşların hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi için alınan ücrete deniyor. Peki, tapuda döner sermaye ne kadar?

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Tapuda bedelsiz devir için gerekenler!

Tapu devir işlemleri, taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemi nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir için gerekenler nelerdir?

Tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda taşınmaz mal devri, bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir işlemleri nelerdir?

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü!

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü. 'Alo Tapu Hattı' ile 'online randevu sistemini' hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

tapuda mesaj Haberi

tapuda mesaj

Tapudan mesaj ne zaman gelir?

Konut, işyeri ve arsa gibi gayrimenkullerinizin alım satım işlemleri için gerekli belgelerle tapu müdürlüğüne müracaatta bulunmanız gerekiyor. Başvuru için tapuda ilk olarak bir sıra numarası almanız ve sıranız geldiği zaman gerekli belgeleri teslim etmeniz gerekiyor. Peki tapuda gereken belgeler nelerdir?


Tapuda gerekli belgeler...

- Satılması istenen taşınmaza ait tapu senedi,

- Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, (pasaport veya avukat kimliği ile işlem yapılabilmekte ancak ehliyet ile işlem yapılmamaktadır)

Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

- Tapu sahibi işleme bizzat gelmiyor ise, temsile ilişkin belge, (Vekâletname, vasi kararı, kayyım kararı vb. )Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı,

Yine alıcılardan da bizzat gelmeyen var ise onları temsil eden kişilerin...