04 / 05 / 2024

Tapuda nitelik değişikliği

Tapuda nitelik değişikliği

Nitelik değişikliği, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesinden kaynaklanan değişiklikler için yapılıyor. Peki, tapuda nitelik değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

5 soruda tapuda cins değişikliği!

Tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında cins değişikliği işlemi de bulunuyor. Peki cins değişikliği nedir? Cins değişikliği için nereye başvurulur? Cins değişikliği harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Yola tecavüzlü binanın cins değişikliği!

Cins değişikliği işlemi, bir taşınmaz malın cinsinin değişmesi halinde talebi üzerine tapuda yapılabiliyor. Peki, yola tecavüzlü binanın cins değişikliği yapılır mı? Yola tecavüzlü binanın cins değişikliği nasıl yapılır?

Tapuda cins değişikliği ne zaman yapılır?

Bir taşınmazın durumunun değişmesi halinde, tapuda da bu değişiklik yapılabiliyor. Bunun için gerekli belgeler ile birlikte tapu müdürlüğüne başvuruluyor. Peki, tapuda cins değişikliği ne zaman yapılır?

Tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgelerin tapu müdürlüğüne teslim edilmesi halinde gerçekleşiyor. Aynı zamanda tapu cins değişikliği masrafının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Tapuda cins değişikliği işlemleri!

Bir taşınmaz mala ait tapu üzerinde, taşınmazın durumunun değişmesi halinde cins değişikliği işlemi de yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapuda cins değişikliği işlemleri..

Tapuda cins değişikliği harcı ne kadar?

Tapuda cins değişikliği işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Ayrıca tapuda hesaplanacak harcın da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda cins değişikliği harcı ne kadar?

Tapuda cins değişikliği için istenen evraklar!

Tapu üzerinde bazı değişiklikler yapılabiliyor. Yapılann bu işleme cins değişikliği (tashisi) deniyor. Peki, tapuda cins değişikliği işlemi nasıl yapılır? Tapuda cins değişikliği için istenen evraklar nelerdir?

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!

Cins değişikliği harcı 2015!

Tapuda yapılan cins değişikliği işlemi ile ilgili parselin var olan durumunun ve kullanım şeklinin tapu üzerinde de görünmesi sağlanıyor. Peki, cins değişikliği harcı 2015 ne kadar?

Tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Cins değişikliği, ilgili parselin var olan durumunun ve kullanım şeklinin tapu üzerinde de görünmesini sağlamak için yapılan düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Tapuda nitelik değişikliği Haberi

Tapuda nitelik değişikliği

Tapuda nitelik değişikliği nasıl yapılır?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsaya bir yapı inşa ettiğinizi farz edelim. Bu durumda tapudaki niteliğin değiştirilmesi gerekiyor. Peki, tapuda nitelik değişikliği işlemleri nelerdir? Tapuda nitelik değişikliği masrafı ne kadardır?


Cins değişikliği işlemi olarak da bilinen nitelik değişikliği, tapu kütüğüne kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün cinsinin kayıtlar üzerinde değiştirilmesi olarak tanımlanıyor. 


Bu işlem, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesinden kaynaklanan değişiklikler için yapılıyor. 


Örneğin gayrimenkulünüzün bağ, bahçe, tarla gibi olduğunu düşünelim, gayrimenkulünüzü arsaya dönüştürmek istediğiniz takdirde tapuda nitelik değişikliği işlemini de yapmanız gerekiyor.  


Tapu niteliğinde değişiklik yapılabilmesi için aşağıdaki belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


Cins değişikliği için gerekenler

- İşleme konu olan gayrimenkulün tapu senedi,

- İşleme konu olan gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- Gayrimenkulün...