11 / 05 / 2024

Tapuda randevu

Tapuda randevu

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü. 'Alo Tapu Hattı' ile 'online randevu sistemini' hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tapuda randevu dönemi rahatlığı!

Tapuda randevu dönemi rahatlığı başladı. " Alo Tapu Hattı " ile "online randevu sistemini" hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Elinde tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu ve Kadastro'dan son dakika uyarısı geldi! Bunları gözden kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, tapuda randevu sisteminde kolaylık sağlanması içeriğindeki mesajların gönderildiğine ilişkin şikayetler üzerine yasal girişimde bulunduklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor?

Tapuda işlemlerin gerçekleşmesi için izlenecek bir yol vardır. Onlardan biri randevu almaktır. Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor? sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte haberin detayları!

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

Tapuda randevu krizi!

Başlayan kademeli normalleşmeyle beraber tapuda adeta randevu krizi yaşanıyor. İşte o yakınmalardan bazıları...

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

Tapuda satış nasıl yapılır?

Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tapu dairesinden randevu alınması ve gerekli belgeler ile randevu saatinde tapu dairesinde bulunulması gerekiyor. Peki, tapuda satış nasıl yapılır? Satış için neler gerekli?

Tapuda intifa hakkı ne demek?

Tapuda intifa hakkı, taşınmaz mala sahip olan kişinin taşınmaz maldan kullanma ve yararlanma hakkını başkasına devretmesine deniyor.Peki tapuda intifa hakkı ne demek?Tapuda intifa hakkı için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler!

Kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılıyor. Peki, tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Tapu müdürlüğünden randevu alma!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılacak işlemler öncesinde, tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu müdürlüğünden randevu alma adımları nelerdir?

Tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Cins değişikliği, ilgili parselin var olan durumunun ve kullanım şeklinin tapu üzerinde de görünmesini sağlamak için yapılan düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda cins değişikliği davası açılır mı?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler!

Bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için tapuda cins değişikliği yapılıyor. İşte tapuda cins değişikliği için gerekli belgeler...

Tapuda randevu Haberi

Tapuda randevu


Eylül ayının 15'inden itibaren ALO 181 Çağrı Merkezi yoluyla tapu ve kadastro konularında randevu işlemleri artık bir telefonla alınabiliyor. ALO 181 Çağrı Merkezi, 7/24 hizmet verme esasına göre kuruldu. Bu hat sayesinde telefonla randevunun yanı sıra aynı zamanda bilgi, şikayet ve ihbarlar, hizmetin iyileştirilmesi işlemleri, tek bir merkezden etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülüyor. 

ALO 181'e tapu ve kadastro konusunda özellikle telefonla randevu alma konusunda gelen aramalar her geçen ay artarak devam ediyor. Geçtiğimiz ay merkez en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Tekirdağ, Kocaeli ve Mersin illerinden arandı. 


Vatandaşların hattı ararken en fazla merak ettiği ve bilgi sorusu yönelttiği bazı sorular ise şöyle: "Veraset ve intikal işlemlerini nasıl gerçekleştirebiliriz? Konut alım ve satımında harç ve vergi miktarları ne...