10 / 05 / 2024

Tapuda rekor

Tapuda rekor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, üç ayda bir muhtarlarla yaptığı hizmet değerlendirme toplantısının 3. Turunu, Varsak Şelale Mahallesinde devam ettirdi. Başkan Hakan Tütüncü, bugüne kadar yaklaşık 21 bin tapu tahsisi yaptıklarını söyledi.

2023'ün tapu satış karnesi ortaya çıktı! Konut dışı satışlar rekor kırdı!

2023'te tapuda toplam 2 milyon 949 bin 437 adet satış işlemi yapıldı. Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı. Ayrıca toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olara

Ev alıp satarken tapuda istenen evraklar neler?

Konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi ile konut satışlarında rekor artışlar yaşandı. Vatandaşlar, ev alıp satarken tapuda istenen evrakları merak ediyor. İşte ev devrederken istenen evraklar...

Türkiye 2015'te tapuda rekor kırdı!

Gayrimenkul ve emlak sektörünün son yıllarda büyük hareketlilik içerisinde olduğu Türkiye'de 2015 yılının ilk 5 ayında tapuda rekor kırıldı.

Hakan Tütüncü: Tapuda rekor kırdık!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, üç ayda bir muhtarlarla yaptığı hizmet değerlendirme toplantısının 3. Turunu, Varsak Şelale Mahallesinde devam ettirdi. Başkan Hakan Tütüncü, bugüne kadar yaklaşık 21 bin tapu tahsisi yaptıklarını söyledi.

Tapuda fotoğraf yoksa ne olur?

Arazi, arsa işyeri gibi meskenlerin satışları tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için istenen belgelerin eksiksiz olması gerekiyor. Peki,tapuda fotoğraf yoksa ne olur?

Tapuda ferdileşme işlemi!

Tapuda ferdileşme işlemi, yapı kooperatiflerinin inşa ettikleri konut ve iş yerlerinin kooperatif üyeleri adına tescili işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda ferdileşme işlemi nasıl gerçekleşir?

Tapuda yapılan satışın iptali!

Tapu işleminin iptali için tapu iptaline konu olacak hususun belirtilerek mahkeme aracılığıyla tapu işleminin iptali davası açılması gerekiyor. Peki, tapuda yapılan satışın iptali nasıl olur?

Tapuda alım satım harcı hesaplama!

Tapuda alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için alıcının ve satıcının yanında bazı belgeleri bulundurmaları gerekiyor ve tapu alım satım harcını ödemesi gerekiyor. Peki, tapuda alım satım harcı hesaplama nasıl yapılır?

Antalya Havalimanı 985 uçak ve 175 bin 806 yolcuya hizmet vererek rekor kırdı!

Antalya Havalimanı bir günde 985 uçak ve 175 bin 806 yolcuya hizmet vererek üç rekora birden imza attı. Turizmin başkentinde Antalya Havalimanı’nda 19 Temmuz Cumartesi günü üç rekor birden kırıldı...

Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Malikin soyadının yanlış yazılması ya da hiç yazılmaması gibi tapu isim yanlışlıkları durumunda tapu isim tashihi davası açılabiliyor. Peki, Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Tapuda isim tahsisi davası süresi!

Tapuda isim yanlışları tapulama ve kadastrolama hizmetleri sırasında tespit yapılırken oluşabiliyor. Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Tapuda isim tahsisi davası süresi ne kadar sürer?

Tapuda isim tashihi görevli mahkeme!

Tapu kaydı üzerinde isim hatasının düzeltilebilmesi için tapuda isim tashihi davasının açılması gerekiyor. Davanın açılması için görevli mahkemeye dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Tapuda isim tashihi görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Emrullah Eruslu: Enerji tüketimi rekor düzeyde arttı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, her yıl ısınma ve soğutma nedeniyle kullanılan enerji miktarının binaların yalıtımsız olması nedeniyle rekor seviyelere ulaştığını vurguladı.

Tapuda rekor Haberi

Tapuda rekor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, üç ayda bir muhtarlarla yaptığı hizmet değerlendirme toplantısının 3. Turunu, Varsak Şelale Mahallesinde devam ettirdi. 

Başkan Tütüncü, "belediyecilik yerelde yapılır" ilkesiyle başlattığı toplantı kapsamında bölge muhtarlarıyla mahallelere yapılacak olan hizmetleri, problemleri istişare etti. 

Tütüncü, Şelale Mahalle Muhtarı Hüseyin Karaman'ın evinde gerçekleşen toplantıya Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Fen İşleri Müdürü Ali Aslan, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile katıldı. 

Hizmet istişare toplantısında Altıayak, Varsak Esentepe, Ayanoğlu, Demirel, Zeytinlik, Gazi ve Habibler mahalle muhtarları da hazır bulundu. 

Hastane lokomotif olacak Tütüncü, bir muhtarın evinde bölge muhtarlarıyla bir araya gelerek zaman baskısı olmadan, aile ortamında hizmetleri, problemleri değerlendirme im-kanı bulduklarını belirtti. 

Tütüncü, Kepez Devlet Hastanesi'nin, Varsak ve Kepez'in doğu yakası için önemli bir yatırım...