06 / 05 / 2024

tapuda sahte evrak nasıl anlaşılır

tapuda sahte evrak nasıl anlaşılır

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan"Tapuda sahte evrak gibi durumlar sık yaşanıyor. İyice araştırın.Konut alırken acele etmeyin" uyarısında bulundu.

2 ilde gayrimenkul dolandırıcısı operasyonu!

İskenderun, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde vatandaşlara ait arsa ve bina gibi gayrimenkulleri sahte evrak düzenleyerek satan 9 şüpheli yakalandı.

Tapuda sahte vekalete dikkat!

Tapudaki eski usul düzenlemeleri kullanan dolandırıcılar, sahte kimlik ve vekaletlerle başkalarına ait arsa ya da evleri üçüncü kişilere satıyor.

Tapuda sahte evraklara dikkat edilmeli!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan"Tapuda sahte evrak gibi durumlar sık yaşanıyor. İyice araştırın.Konut alırken acele etmeyin" uyarısında bulundu.

Konut alımında nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul uzmanları tüketicileri uyarıyor: "Tapuda sahte evrak gibi durumlar sık yaşanıyor. İyice araştırın." Birikimlerini gayrimenkulde değerlendirmek isteyen küçük yatırımcılar tapu aşamasında bazı pürüzlerle karşılaşabiliyor.

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Sahte imza atan apartman yöneticisine dava!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da arasında bulunduğu bazı kişilerin yerine sahte imza atan apartman yöneticisi hakkında "özel belgede sahtecilik" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Tapuda bedelsiz devir için gerekenler!

Tapu devir işlemleri, taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemi nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir için gerekenler nelerdir?

Tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda taşınmaz mal devri, bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir işlemleri nelerdir?

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü!

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü. 'Alo Tapu Hattı' ile 'online randevu sistemini' hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tapuda randevu dönemi rahatlığı!

Tapuda randevu dönemi rahatlığı başladı. " Alo Tapu Hattı " ile "online randevu sistemini" hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tapuda vekalet ile satış nasıl olur?

Tapu devir işlemi olan ancak bu işlem için vakit ayıramayanlar, tapu işlemlerini bir vekil aracılığı ile yapabiliyor. Peki, tapuda vekalet ile satış nasıl olur? Tapuda vekaleten satışta nelere dikkat edilmeli?

Tapuda geçerli kimlikler nelerdir?

Tapuda gayrimenkul devir işlemlerinin yapılabilmesi için nüfus cüzdanı gerekiyor. Nüfus cüzdanının beraberinde getirilmemesi durumunda bazı kimlikler de tapuda geçerli oluyor. Peki, tapuda geçerli kimlikler nelerdir?

tapuda sahte evrak nasıl anlaşılır Haberi

tapuda sahte evrak nasıl anlaşılır

BİRİKİMLERİNİ gayrimenkulde değerlendirmek isteyen küçük yatırımcılar tapu aşamasında bazı pürüzlerle karşılaşabiliyor. Bu konuda tüketicileri uyaran ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Eksik ya da gerçek dışı evrak sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Konut alırken acele etmeyin" uyarısında bulundu. Baygan, şunları söyledi: "Birçok işlem, tapu aşamasında geri dönüyor. Bunun en büyük sebebi ise ön satış heyecanıyla yeterince araştırma yapılamadan, tapu dairelerine gidilmesi. Eksik evrak durumunun yanı sıra sahte nüfus cüzdanı, sahte beyanlar gibi durumlarla da karşılaşılıyor. Bu nedenle gayrimenkul ofislerindeki uzmanlardan yardım alınması iyi olur....